2016-02-13 06:00

2016-02-13 06:00

På landet lagas inga vägar

HÖGÅSEN: Slalombana

Där asfalten slutar börjar eländet. ”Höl” på ”höl” och efter bron, ”höl” och skutt och spår, ”pötthöl”, ja vägen är som en slalombana efter alla försök till väjning av de hatade ”gröppera”.

Det är Högåsvägen jag beskriver. I sta´n lagas alla ”pötthöl”. Bor man på landet får man skylla sig själv. Vi ringer och ringer till NCC men förgäves.

För några dagar sedan försökte två gubbar fylla igen de största ”höla” på broa. Två dagar varade glädjen att få köra normalt. För bilar med små hjul gäller att sakta rulla ner i varje ”höl”.

Jag som har lite större hjul kan, om jag håller rätt hastighet rulla fram på ”hölkantera”. När det inte finns nå´t mella ”höla” så lider jag med bilen. Upp, ner, upp, ner, gupp, gupp och sväng, så du inte sugs fast i de spåren.

Måste folk som bor på landet ha terränggående fordon? Jag är arg varje gång jag kommer till sta´n och arg när jag skumpat hem igen. Exploderar säkert om jag skulle ha glömt något och måste passera denna skitiga hinderbana en gång till. Skitigaste bilarna i sta´n har vi också, ingen idé att tvätta.

Varför NCC måste ni vänta och vänta och vänta?

Bedrövligt!

Borde inte en skylt sättas upp för inte ont anande statsbor?

Allmän fara!

Vanskött väg!

Tåliga Högåsbor som tröttnat

Det är Högåsvägen jag beskriver. I sta´n lagas alla ”pötthöl”. Bor man på landet får man skylla sig själv. Vi ringer och ringer till NCC men förgäves.

För några dagar sedan försökte två gubbar fylla igen de största ”höla” på broa. Två dagar varade glädjen att få köra normalt. För bilar med små hjul gäller att sakta rulla ner i varje ”höl”.

Jag som har lite större hjul kan, om jag håller rätt hastighet rulla fram på ”hölkantera”. När det inte finns nå´t mella ”höla” så lider jag med bilen. Upp, ner, upp, ner, gupp, gupp och sväng, så du inte sugs fast i de spåren.

Måste folk som bor på landet ha terränggående fordon? Jag är arg varje gång jag kommer till sta´n och arg när jag skumpat hem igen. Exploderar säkert om jag skulle ha glömt något och måste passera denna skitiga hinderbana en gång till. Skitigaste bilarna i sta´n har vi också, ingen idé att tvätta.

Varför NCC måste ni vänta och vänta och vänta?

Bedrövligt!

Borde inte en skylt sättas upp för inte ont anande statsbor?

Allmän fara!

Vanskött väg!

Tåliga Högåsbor som tröttnat

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.