2016-02-08 06:00

2016-02-08 06:00

Nya loger ger pengar tillbaka

INSÄNDARE: Logerna på Stora valla

Under rubriken Våga säga nej till loger (KT 28 januari) skriver Trogen degerforsare att det inte bör byggas några loger på Stora valla. Varför det inte ska byggas några loger framgår däremot inte.

”Våga säga nej till loger. Satsa istället på en välskött arena och värna om den trofasta publiken!” skriver Trogen degerforsare liksom att anläggningen Stora valla starkt subventioneras av skattemedel.

Att det går kommunala pengar till Stora valla kan ju ha ett samband med att kommunen äger anläggningen.

När det gäller subventionen är det så att Degerfors IF som hyresgäst betalar sitt nyttjande av arenan – vid sidan av att dra drygt 31 000 åskådare till matcherna under en säsong, människor av vilka många tankar, handlar och äter i Degerfors i samband med matcherna.

Därmed bidrar DIF och Stora valla till det allmänna och till affärsidkare och andra – vid sidan av de skatter DIF:s anställda betalar.

När det gäller de loger som ska byggas är det ju så att det över huvud taget är omöjligt att förstå varför det är ett diskussionsämne. Att en fastighetsägare förädlar en fastighet man äger och sedan tar tillbaka den investeringen i form av en högre hyra sker gissningsvis hundra gånger i månaden i Sverige – utan höjda ögonbryn och framförallt utan voteringar i kommunfullmäktige.

Argumentet att kommunen lägger pengar på logebyggen istället för på sådant som vård, skola och omsorg faller också platt till marken.Fastighetsägaren/kommunen bygger loger på Stora valla, Degerfors IF får betala dem genom en högre årshyra och de ökade hyresintäkterna är högre än byggkostnaderna.

Om man vill ha mer pengar till vård, skola och omsorg bör man alltså applådera ett logebygge på Stora valla eftersom det ger en liten smula mer pengar till sådant.

Pengarna räcker naturligtvis inte till en bro över Möckeln men en liten båtilägningsplats kanske de kan finansiera?

 

Torbjörn Karlgren

”Våga säga nej till loger. Satsa istället på en välskött arena och värna om den trofasta publiken!” skriver Trogen degerforsare liksom att anläggningen Stora valla starkt subventioneras av skattemedel.

Att det går kommunala pengar till Stora valla kan ju ha ett samband med att kommunen äger anläggningen.

När det gäller subventionen är det så att Degerfors IF som hyresgäst betalar sitt nyttjande av arenan – vid sidan av att dra drygt 31 000 åskådare till matcherna under en säsong, människor av vilka många tankar, handlar och äter i Degerfors i samband med matcherna.

Därmed bidrar DIF och Stora valla till det allmänna och till affärsidkare och andra – vid sidan av de skatter DIF:s anställda betalar.

När det gäller de loger som ska byggas är det ju så att det över huvud taget är omöjligt att förstå varför det är ett diskussionsämne. Att en fastighetsägare förädlar en fastighet man äger och sedan tar tillbaka den investeringen i form av en högre hyra sker gissningsvis hundra gånger i månaden i Sverige – utan höjda ögonbryn och framförallt utan voteringar i kommunfullmäktige.

Argumentet att kommunen lägger pengar på logebyggen istället för på sådant som vård, skola och omsorg faller också platt till marken.Fastighetsägaren/kommunen bygger loger på Stora valla, Degerfors IF får betala dem genom en högre årshyra och de ökade hyresintäkterna är högre än byggkostnaderna.

Om man vill ha mer pengar till vård, skola och omsorg bör man alltså applådera ett logebygge på Stora valla eftersom det ger en liten smula mer pengar till sådant.

Pengarna räcker naturligtvis inte till en bro över Möckeln men en liten båtilägningsplats kanske de kan finansiera?

 

Torbjörn Karlgren

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.