2016-01-23 06:00

2016-01-23 06:00

Körkort på postorder?

BILISTER: Trafikkulturen lämnar mycket övrigt att önska

Vi är många som märkt att det är förenat med livsfara att åka ner i ICA Maxis parkeringsgarage. Enda stället man inte riskerar att möta bilar som kör i fel riktning är mitt framför hissarna. I övrigt är det lika många som kör åt fel håll trots pilar så väl på väggar som i golvet och allra värst är det på tisdagar. Har ni beställt era körkort på postorder, eller...?

Att man kör in och BACKAR UT ur P-rutor i P-garage tycks vara ett helt okänt begrepp i Karlskoga, likaså att man alltid åker medsols i ett garage, om inte annat anges. Är motsvarande P-ruta i nästa slinga ledig så kör karlskogaborna rakt igen vilket innebär att endera måste de näst intill svänga runt på en femkrona eller också köra ut i fel körriktning för att komma ur parkeringsfickan - har ni inte backslag på era slagskepp? Skulle faktiskt önska att de lades någon typ av stopp mellan rutorna så att det inte går att köra igenom och att man satt upp blinkande pilar med rätt körriktning i taket.

Men jag kan ge mig sjutton på att många blindstyren skulle väl missa det också.

Sedan har vi handikapprutorna utanför Lidl där kreti och pleti UTAN P-tillstånd parkerar. Fick ni inte lära er att handikapprutor är ”heliga kor” när ni gick på bilskolan? Att det krävs P-tillstånd för att parkera där. Eller är det så att ni ser så dåligt att ni inte ens ser skyltarna. Jag tror faktiskt inte att blinda får köra bil!

Botten tycker jag är nådd när en bil märkt med socialförvaltningen Karlskoga kommer kommun infarande i hög fart på Lidls parkering och sladdar in och parkerar på handikapplats direkt utanför ingången. Ur bilen hoppar en pigg och rask person med kläder märkta med Socialförvaltningen, Karlskoga kommun och rusar in i affären. Själv kom jag strax efter, gick in och handlade och ser den här individen står och rotar bland glödlampor både länge och väl.

När jag for iväg 15 minuter senare stod Socialförvaltningens bil fortfarande kvar på handikapplatsen. Jag tycker att det är än mera skamligt, minst sagt, att en person som jobbar inom just den förvaltningen har ett så nonchalant och uruselt omdöme att de parkerar på P-platser för handikappade. De, om några, borde väl ha bättre insikt och vett, eller....? Att utan att ha handikapptillstånd, vara frisk och rask och ändå parkera på dessa speciella platser är som att spotta handikappade rakt i ansiktet - tänk på det.

Tanten som håller 60 på E18

Vi är många som märkt att det är förenat med livsfara att åka ner i ICA Maxis parkeringsgarage. Enda stället man inte riskerar att möta bilar som kör i fel riktning är mitt framför hissarna. I övrigt är det lika många som kör åt fel håll trots pilar så väl på väggar som i golvet och allra värst är det på tisdagar. Har ni beställt era körkort på postorder, eller...?

Att man kör in och BACKAR UT ur P-rutor i P-garage tycks vara ett helt okänt begrepp i Karlskoga, likaså att man alltid åker medsols i ett garage, om inte annat anges. Är motsvarande P-ruta i nästa slinga ledig så kör karlskogaborna rakt igen vilket innebär att endera måste de näst intill svänga runt på en femkrona eller också köra ut i fel körriktning för att komma ur parkeringsfickan - har ni inte backslag på era slagskepp? Skulle faktiskt önska att de lades någon typ av stopp mellan rutorna så att det inte går att köra igenom och att man satt upp blinkande pilar med rätt körriktning i taket.

Men jag kan ge mig sjutton på att många blindstyren skulle väl missa det också.

Sedan har vi handikapprutorna utanför Lidl där kreti och pleti UTAN P-tillstånd parkerar. Fick ni inte lära er att handikapprutor är ”heliga kor” när ni gick på bilskolan? Att det krävs P-tillstånd för att parkera där. Eller är det så att ni ser så dåligt att ni inte ens ser skyltarna. Jag tror faktiskt inte att blinda får köra bil!

Botten tycker jag är nådd när en bil märkt med socialförvaltningen Karlskoga kommer kommun infarande i hög fart på Lidls parkering och sladdar in och parkerar på handikapplats direkt utanför ingången. Ur bilen hoppar en pigg och rask person med kläder märkta med Socialförvaltningen, Karlskoga kommun och rusar in i affären. Själv kom jag strax efter, gick in och handlade och ser den här individen står och rotar bland glödlampor både länge och väl.

När jag for iväg 15 minuter senare stod Socialförvaltningens bil fortfarande kvar på handikapplatsen. Jag tycker att det är än mera skamligt, minst sagt, att en person som jobbar inom just den förvaltningen har ett så nonchalant och uruselt omdöme att de parkerar på P-platser för handikappade. De, om några, borde väl ha bättre insikt och vett, eller....? Att utan att ha handikapptillstånd, vara frisk och rask och ändå parkera på dessa speciella platser är som att spotta handikappade rakt i ansiktet - tänk på det.

Tanten som håller 60 på E18

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.