2016-01-23 06:00

2016-01-23 06:00

Högre än medlemsavgiften

STORA VALLA: Läggs för mycket resurser på fotbollen

Stora Valla

I torsdagen tidning kunde jag åter läsa att Degerfors kommun fortsätter att ha höga ambitioner i satsning på fotboll och arenabyggen.

Hur mycket har satsningen på Stora Valla hittills kostat? Förra sammanställningen var ca 30 miljoner kr för att uppfylla SVFF arena krav, nu kommer ytterligare kostnader där argumentet är att man skall betrakta Degerfors IF som vilken annan hyresgäst som helst eftersom Degerfors IF sysselsätter ca 30 personer.

Frågan man måste ställa är om kommunen också via sina bolag subventionerar andra hyresgäster, eller om det bara är fotbollen som kan ha frisedel och omättliga önskemål.

En fråga som man också bör ställa sig är hur många av antalet 30 anställda som är skattebetalare i Degerfors kommun.

Tråkigt att fotbollen inte ser andra problem kopplat mot sporten än behovet av loger och läktarplatser och att kommuner och samhället inte är beredd att föra dialogen om idrottens baksida dvs. huliganismen och supporterkulturen.

Kommer i år att överväga min medlemsavgift till föreningen, eftersom jag via skattesedeln blir kollektiv ansluten till fotbollen och Degerfors IF intressen. Den kostnaden är nu betydligt högre för skattebetalarna än medlemsavgiften.

Fd medlem i Degerfors IF

I torsdagen tidning kunde jag åter läsa att Degerfors kommun fortsätter att ha höga ambitioner i satsning på fotboll och arenabyggen.

Hur mycket har satsningen på Stora Valla hittills kostat? Förra sammanställningen var ca 30 miljoner kr för att uppfylla SVFF arena krav, nu kommer ytterligare kostnader där argumentet är att man skall betrakta Degerfors IF som vilken annan hyresgäst som helst eftersom Degerfors IF sysselsätter ca 30 personer.

Frågan man måste ställa är om kommunen också via sina bolag subventionerar andra hyresgäster, eller om det bara är fotbollen som kan ha frisedel och omättliga önskemål.

En fråga som man också bör ställa sig är hur många av antalet 30 anställda som är skattebetalare i Degerfors kommun.

Tråkigt att fotbollen inte ser andra problem kopplat mot sporten än behovet av loger och läktarplatser och att kommuner och samhället inte är beredd att föra dialogen om idrottens baksida dvs. huliganismen och supporterkulturen.

Kommer i år att överväga min medlemsavgift till föreningen, eftersom jag via skattesedeln blir kollektiv ansluten till fotbollen och Degerfors IF intressen. Den kostnaden är nu betydligt högre för skattebetalarna än medlemsavgiften.

Fd medlem i Degerfors IF

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.