2016-01-12 06:00

2016-01-12 06:00

Hugg inte ner vid Djerfstugan

AVVERKNING: Skogen måste få stå kvar!

Sveaskog vill avverka skog vid Djerfstugan, Våtsjön.

Vi i OK Djerf tycker att det skulle vara tragiskt om stugans fina omgivning skulle ersättas av ett fult kalhygge! Men det är inte bara Djerfare som drabbas. På sommaren kommer det folk och badar vid stugans brygga, utan skogen i bakgrunden tror vi att färre kommer dit och badar. Likaså på vintern, ingen vill åka skidor på ett hygge! Skolor åker dit på klassresor, har orienteringstävlingar mm. Privatpersoner hyr stugan också, det tror vi minskar om skogen huggs ner. Och tänk hur det blir för de som bor på udden. Har man valt att bo där är antagligen en stor orsak närhet till den fina skogen.

Nu är allt vi kan göra att hoppas på att skogen i ett av Karlskogas finaste naturområden får stå kvar!

Oroliga Djerfungdomar

Vi i OK Djerf tycker att det skulle vara tragiskt om stugans fina omgivning skulle ersättas av ett fult kalhygge! Men det är inte bara Djerfare som drabbas. På sommaren kommer det folk och badar vid stugans brygga, utan skogen i bakgrunden tror vi att färre kommer dit och badar. Likaså på vintern, ingen vill åka skidor på ett hygge! Skolor åker dit på klassresor, har orienteringstävlingar mm. Privatpersoner hyr stugan också, det tror vi minskar om skogen huggs ner. Och tänk hur det blir för de som bor på udden. Har man valt att bo där är antagligen en stor orsak närhet till den fina skogen.

Nu är allt vi kan göra att hoppas på att skogen i ett av Karlskogas finaste naturområden får stå kvar!

Oroliga Djerfungdomar

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.