2015-12-05 06:00

2015-12-05 06:00

Ingenting är svenskt

FLYKTINGKATASTROFEN: Vart är vi på väg?

Gång på gång skrivs samma artikel av journalister och krönikörer. Ingenting är svenskt och sedan räknar man upp allt man kan komma på av seder och bruk.

Senast av Björn Reimers. Jag förstår inte betydelsen av att det här gång på gång upprepas. Vore det inte bättre att lägga tid och kraft på missförhållandena i samhället. Alla vet väl att människor kom till Europa efter istiden. De härstammade från Afrika, en primat som började gå på två ben för cirka två millioner år sedan. Hade varit bättre för den har planeten om så inte hade hänt.

I århundrade har människorna dödat varandra av girighet och religiös fanatism. Vi har tagit till oss seder och bruk som vi har tyckt har varit bra och ibland format on dem. Men det är många saker som ni har glömt bort. Halloween är inte svenskt. Hell angels är inte svenskt. Gängstrider med dödlig skottlossning är inte svenskt. Hedersmord är inte svenskt. Månggifte är inte svenskt, med mera, med mera.

Det finns några böcker som har ställt till mycket elände för mänskligheten. Bland annat Bibeln, Koranen och Mein Kampf. Sympatiserar inte med SD, men försöker se realistiskt på saker o ting. Men i dag finns inte ordet realism längre, realism är i dag detsamma som rasism. T.o.m. Astrid Lindgren har anklagats för rasism. Media ligger lågt, man är redan skrämd till tystnad. Bäst att ingenting säga så händer det ingenting. Vart är vi på väg?

Hur ser Sverige ut år 2030?

Senast av Björn Reimers. Jag förstår inte betydelsen av att det här gång på gång upprepas. Vore det inte bättre att lägga tid och kraft på missförhållandena i samhället. Alla vet väl att människor kom till Europa efter istiden. De härstammade från Afrika, en primat som började gå på två ben för cirka två millioner år sedan. Hade varit bättre för den har planeten om så inte hade hänt.

I århundrade har människorna dödat varandra av girighet och religiös fanatism. Vi har tagit till oss seder och bruk som vi har tyckt har varit bra och ibland format on dem. Men det är många saker som ni har glömt bort. Halloween är inte svenskt. Hell angels är inte svenskt. Gängstrider med dödlig skottlossning är inte svenskt. Hedersmord är inte svenskt. Månggifte är inte svenskt, med mera, med mera.

Det finns några böcker som har ställt till mycket elände för mänskligheten. Bland annat Bibeln, Koranen och Mein Kampf. Sympatiserar inte med SD, men försöker se realistiskt på saker o ting. Men i dag finns inte ordet realism längre, realism är i dag detsamma som rasism. T.o.m. Astrid Lindgren har anklagats för rasism. Media ligger lågt, man är redan skrämd till tystnad. Bäst att ingenting säga så händer det ingenting. Vart är vi på väg?

Hur ser Sverige ut år 2030?

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.