2015-12-02 12:35

2015-12-02 12:35

Nej till rökning

HÄLSA

Många röker i Sverige, till och med ungdomar röker. Rök är inte bra för lungorna utan förstör dem. I Sverige börjar 50 barn och ungdomar röka varje dag. 20 människor dör av rökning i Sverige varje dag, vilket är 7300 per år.

Det skulle vara svårt att förbjuda rökning i hela Sverige, men att förbjuda rökning på offentliga platser är inte omöjligt. Barnen får inte i sig rök, och luften blir renare. Jag vill förbjuda rökning på offentliga platser.

Elliot, 12 år.

Många röker i Sverige, till och med ungdomar röker. Rök är inte bra för lungorna utan förstör dem. I Sverige börjar 50 barn och ungdomar röka varje dag. 20 människor dör av rökning i Sverige varje dag, vilket är 7300 per år.

Det skulle vara svårt att förbjuda rökning i hela Sverige, men att förbjuda rökning på offentliga platser är inte omöjligt. Barnen får inte i sig rök, och luften blir renare. Jag vill förbjuda rökning på offentliga platser.

Elliot, 12 år.

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.