2015-11-24 06:00

2015-11-24 06:00

Människan bakom missbruket

VÅRD: Nedskärningar har kostat folk livet

Vård

Fler och fler dör till följd av sitt missbruk. Det är nog nu. Politikerna måste sluta nedprioritera missbruksvården. Nedskärningar som gjorts där har uppenbarligen bara lett till fler dödsfall.

Det är orimligt.

Det krävs mer resurser till de instanser som en människa med ett beroende möter, så att hen får den vård och det stöd som hen behöver för att leva nyktert. Men jag tror också att alla de som jobbar inom sjukvården och socialtjänsten måste börja se människan bakom missbruket.

På riktigt.

Om man inte gör det, utan bara ser en missbrukare framför sig så är det nog svårare att på allvar se till att denna trasiga människa får rätt vård. Det är insidan som räknas. Och där har alla rätt att må bra.

AJE

Fler och fler dör till följd av sitt missbruk. Det är nog nu. Politikerna måste sluta nedprioritera missbruksvården. Nedskärningar som gjorts där har uppenbarligen bara lett till fler dödsfall.

Det är orimligt.

Det krävs mer resurser till de instanser som en människa med ett beroende möter, så att hen får den vård och det stöd som hen behöver för att leva nyktert. Men jag tror också att alla de som jobbar inom sjukvården och socialtjänsten måste börja se människan bakom missbruket.

På riktigt.

Om man inte gör det, utan bara ser en missbrukare framför sig så är det nog svårare att på allvar se till att denna trasiga människa får rätt vård. Det är insidan som räknas. Och där har alla rätt att må bra.

AJE

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.