2015-11-18 06:00

2015-11-18 06:00

Hur mycket tvingas vi låna?

KOMPENSATION: Kommunerna får inga gåvor - det är våra skattepengar

Flyktingkatastrofen

Nu kommer meddelande från Sveriges finansminister Magdalena Andersson och kommunalrådet Axelsson till innevånarna i kommunen, där spenderbyxorna tagits på, och vi meddelas att nu minsann skall kommunen få 43,5 miljoner extra för bekostande av de asylsökandes vistelse här.

Elegant så det förslår, men de båda insändarna måtte tro att vi här är fullkomliga idioter som tror att detta är en gåva från staten. Det är ju den statliga skatten vi betalar in som vi får tillbaka en liten del av nu, inget annat. Möjligen kan det vara så att Magdalena Andersson skickar Riksgälden utomlands för att låna upp pengar för Sveriges uppehälle, och detta är i så fall inget nytt. För bortåt ett år sedan meddelade finansministern kort efter att hon tillträtt att Sverige lånar upp 10 milj SEK i timman, ”och detta kan inte fortsätta”. Hur mycket kommer Sverige att i fortsättningen tvingas låna i utländska banker efter get generösa belopp vi och andra kommuner i Sverige fått. För inte så länge sedan hette det att Sverige klarar av ekonomiskt sett, att ta emot asylsökande och ensamkommande, men detta verkar inte vara med sanningen överensstämmande. Nu skall det sparas, skatter höjas och ytterligare lån tas utomlands - igen.

Kan vi få veta beloppet som kommer att lånas upp nu utomlands - per timma? Det blir synd om kommande generationer som skall leva och bo i landet - och vars skatter går åt till att betala detta enorma skuldberg Sverige har.

För ett par veckor sedan fanns uppgiften i tidningarna att Sverige har den näst högsta skulden totalt sett i världen, endast Japan har högre.

Jan

Nu kommer meddelande från Sveriges finansminister Magdalena Andersson och kommunalrådet Axelsson till innevånarna i kommunen, där spenderbyxorna tagits på, och vi meddelas att nu minsann skall kommunen få 43,5 miljoner extra för bekostande av de asylsökandes vistelse här.

Elegant så det förslår, men de båda insändarna måtte tro att vi här är fullkomliga idioter som tror att detta är en gåva från staten. Det är ju den statliga skatten vi betalar in som vi får tillbaka en liten del av nu, inget annat. Möjligen kan det vara så att Magdalena Andersson skickar Riksgälden utomlands för att låna upp pengar för Sveriges uppehälle, och detta är i så fall inget nytt. För bortåt ett år sedan meddelade finansministern kort efter att hon tillträtt att Sverige lånar upp 10 milj SEK i timman, ”och detta kan inte fortsätta”. Hur mycket kommer Sverige att i fortsättningen tvingas låna i utländska banker efter get generösa belopp vi och andra kommuner i Sverige fått. För inte så länge sedan hette det att Sverige klarar av ekonomiskt sett, att ta emot asylsökande och ensamkommande, men detta verkar inte vara med sanningen överensstämmande. Nu skall det sparas, skatter höjas och ytterligare lån tas utomlands - igen.

Kan vi få veta beloppet som kommer att lånas upp nu utomlands - per timma? Det blir synd om kommande generationer som skall leva och bo i landet - och vars skatter går åt till att betala detta enorma skuldberg Sverige har.

För ett par veckor sedan fanns uppgiften i tidningarna att Sverige har den näst högsta skulden totalt sett i världen, endast Japan har högre.

Jan

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.