2015-11-07 06:00

2015-11-07 06:00

Moderaternas interna bekymmer

UTBILDNINGSNÄMNDEN: Svar till Tony Ring, M

Politik

I tisdagens (3/11) Karlskoga Kuriren ondgör sig Tony Ring (m) över att Yvonne Nilsson (s) i egenskap av ordförande i barn- och utbildningsnämnden inte initierat förändringar inom nämndens ansvarsområde. Han nedvärdrar dessutom det systematiska kvalitetsarbete som pågår. Det Tony inte nämner i artikeln är att moderaterna har tre representanter i barn- och utbildningsnämnden varav en dessutom är andre vice ordförande och ingår presidiet.

För det första är det hela barn- och utbildningsnämnden, det vill säga samtliga ledamöter, som är ansvariga för verksamheten i förskolan, grundskolan och särskolan. För det andra är även moderaterna ansvariga för besluten eller avsaknaden av beslut. Undantaget är bara de gånger moderaterna har egna förslag som blir nedröstade och de inte reserverat sig mot beslutet. Under förra mandatperioden då jag var ledamot i barn- och utbildningsnämnden var det i huvudsak enighet om de avgörande beslut som fattades. Efter att jag gått igenom protokollen för det senaste året kan jag konstatera att moderaterna bara haft några få egna yrkanden och dessa hade haft begränsad betydelse om de fått gehör hos majoriteten. (Protokollen finns på Karlskoga kommuns hemsida.) Det Tony behöver göra är att prata med de egna ledamöterna i barn- och utbildningsnämnden och då speciellt andre vice ordföranden. Att som Tony av okunnighet eller andra orsaker angripa ordföranden innebär i praktiken också ett angrepp på de egna ledamöterna. Ser fram mot att moderaternas ledamöter i barn- och utbildningsnämnden, kommunstyrelsen och andra politiska organ pratar igenom den politik de vill föra inom utbildningsområdet samt kommer med konstruktiva förslag till förbättringar.

Göran Pettersson (S)

I tisdagens (3/11) Karlskoga Kuriren ondgör sig Tony Ring (m) över att Yvonne Nilsson (s) i egenskap av ordförande i barn- och utbildningsnämnden inte initierat förändringar inom nämndens ansvarsområde. Han nedvärdrar dessutom det systematiska kvalitetsarbete som pågår. Det Tony inte nämner i artikeln är att moderaterna har tre representanter i barn- och utbildningsnämnden varav en dessutom är andre vice ordförande och ingår presidiet.

För det första är det hela barn- och utbildningsnämnden, det vill säga samtliga ledamöter, som är ansvariga för verksamheten i förskolan, grundskolan och särskolan. För det andra är även moderaterna ansvariga för besluten eller avsaknaden av beslut. Undantaget är bara de gånger moderaterna har egna förslag som blir nedröstade och de inte reserverat sig mot beslutet. Under förra mandatperioden då jag var ledamot i barn- och utbildningsnämnden var det i huvudsak enighet om de avgörande beslut som fattades. Efter att jag gått igenom protokollen för det senaste året kan jag konstatera att moderaterna bara haft några få egna yrkanden och dessa hade haft begränsad betydelse om de fått gehör hos majoriteten. (Protokollen finns på Karlskoga kommuns hemsida.) Det Tony behöver göra är att prata med de egna ledamöterna i barn- och utbildningsnämnden och då speciellt andre vice ordföranden. Att som Tony av okunnighet eller andra orsaker angripa ordföranden innebär i praktiken också ett angrepp på de egna ledamöterna. Ser fram mot att moderaternas ledamöter i barn- och utbildningsnämnden, kommunstyrelsen och andra politiska organ pratar igenom den politik de vill föra inom utbildningsområdet samt kommer med konstruktiva förslag till förbättringar.

Göran Pettersson (S)

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.