2015-11-02 06:00

2015-11-02 06:00

Blir inte inbjuden till möten

POLITIK: Om man inte anses bekväm

Politik

Demokrati är som man har förklarat för SPI-Välfärden. Att majoriteten avgör och bestämmer hur det skall gå till i styrelser och nämnder i Karlskoga. Karlskoga Tidnings chefredaktör hade på sin ledarsida en fördjupad redogörelse när det gällde SPI-SD om Demokrati! Om man inte anses bekväm, kan man råka ut för det som SPI råkade ut för. Man blir inte inbjuden till möten även om man är ledamot i nämnden.

Nu har moderaten Ulla Averås fått veta att majoriteten bestämmer hur kontakter med Bun-förvaltningen skall gå till. Och det är väl självklart att man som politiker inte skall arbeta tillsammans med personalen. Det verkar inte som moderaterna, som demokratiskt uteslöt SPI-SD har förstått, att demokratin även gäller för moderaterna? Påhoppet på ordförande Yvonne Nilsson i Bun-nämnden i tidningen var inte bra. Förvaltningen i Bun gör ett bra arbete, med de resurser man blir tilldelade i budgeten. Man skall komma ihåg att moderatalliansen lade ett lägre budgetförslag än vad SPI-SD föreslog i budgetförhandlingarna.

Leif Fredriksson, SPI

Demokrati är som man har förklarat för SPI-Välfärden. Att majoriteten avgör och bestämmer hur det skall gå till i styrelser och nämnder i Karlskoga. Karlskoga Tidnings chefredaktör hade på sin ledarsida en fördjupad redogörelse när det gällde SPI-SD om Demokrati! Om man inte anses bekväm, kan man råka ut för det som SPI råkade ut för. Man blir inte inbjuden till möten även om man är ledamot i nämnden.

Nu har moderaten Ulla Averås fått veta att majoriteten bestämmer hur kontakter med Bun-förvaltningen skall gå till. Och det är väl självklart att man som politiker inte skall arbeta tillsammans med personalen. Det verkar inte som moderaterna, som demokratiskt uteslöt SPI-SD har förstått, att demokratin även gäller för moderaterna? Påhoppet på ordförande Yvonne Nilsson i Bun-nämnden i tidningen var inte bra. Förvaltningen i Bun gör ett bra arbete, med de resurser man blir tilldelade i budgeten. Man skall komma ihåg att moderatalliansen lade ett lägre budgetförslag än vad SPI-SD föreslog i budgetförhandlingarna.

Leif Fredriksson, SPI

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.