2015-10-21 06:00

2015-10-21 06:00

Går inte emot det du vill göra

UTBILDNING: Svar till Ulla Averås

Kontaktpolitiker

Barn- och utbildnings nämndens ledamöter och ersättare är kontaktpolitiker med uppdraget att främja goda relationer genom att lyssna på arbetsgivare, arbetstagare, barn, elever och hem samt följa och bli förtrogen med verksamheten. Som kontaktpolitiker får man ersättning för max två dagar per år och som kontaktpolitiker representerar man nämnden då man besöker verksamheten, inte sitt politiska parti.

Dessa två dagar gäller heldagar per kalenderår och sker tillsammans i kontaktpolitikergruppen efter planering med verksamheten. Detta rapporters sedan till nämnden i form av muntlig och skriftlig redovisning. Viktigt här är att besök sker i dialog med kontaktpolitiker på respektive område och verksamheten. Man kan alltså ge förslag som kontaktpolitiker på vad eller om man vill se eller vara med om något särskilt.

Detta tycks Ulla helt ha missat och det har inte heller lagts något yrkande från något parti under de tillfällen vi valt och tagit beslut i nämnden om kontaktpolitiker. Kanske måste Ulla lära om och se att det sker på ett demokratiskt vis i nämnden men att man då måste vara vaken och även ta del av de handlingar som delges nämnden och man har sin rätt att lägga yrkanden om man anser att något inte är vad man själv vill. Jag ser inte att kontaktpolitiker så som vi har det i Barn- och utbildningsnämnden i Karlskoga är eller går emot det som Ulla frågar efter.

Yvonne Nilsson

Socialdemokraterna

Ordförande i Barn- och utbildningsnämnden

 

Barn- och utbildnings nämndens ledamöter och ersättare är kontaktpolitiker med uppdraget att främja goda relationer genom att lyssna på arbetsgivare, arbetstagare, barn, elever och hem samt följa och bli förtrogen med verksamheten. Som kontaktpolitiker får man ersättning för max två dagar per år och som kontaktpolitiker representerar man nämnden då man besöker verksamheten, inte sitt politiska parti.

Dessa två dagar gäller heldagar per kalenderår och sker tillsammans i kontaktpolitikergruppen efter planering med verksamheten. Detta rapporters sedan till nämnden i form av muntlig och skriftlig redovisning. Viktigt här är att besök sker i dialog med kontaktpolitiker på respektive område och verksamheten. Man kan alltså ge förslag som kontaktpolitiker på vad eller om man vill se eller vara med om något särskilt.

Detta tycks Ulla helt ha missat och det har inte heller lagts något yrkande från något parti under de tillfällen vi valt och tagit beslut i nämnden om kontaktpolitiker. Kanske måste Ulla lära om och se att det sker på ett demokratiskt vis i nämnden men att man då måste vara vaken och även ta del av de handlingar som delges nämnden och man har sin rätt att lägga yrkanden om man anser att något inte är vad man själv vill. Jag ser inte att kontaktpolitiker så som vi har det i Barn- och utbildningsnämnden i Karlskoga är eller går emot det som Ulla frågar efter.

Yvonne Nilsson

Socialdemokraterna

Ordförande i Barn- och utbildningsnämnden

 

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.