2015-10-09 06:00

2015-10-09 06:00

Det behövs alternativ

KONKURRENS: Begravningsombud i Karlskoga

En bred majoritet röstade för att Karlskoga kommun ska inrätta uppdrag som borgerlig begravningsförrättare för de som vill.

Jättebra, ordna ett samarbete med banken som ju gör arvsskifte gratis samt bouppteckning och så vidare. Det är viktigt för människor i sorg att få veta att det finns andra alternativ än begravningsbyrån som ju tar en oansenlig summa pengar för sina tjänster.

”Det kan hos vissa näringsidkare ses som konkurrens från kommunen, säger Tony Ring (M) med hänvisning till den service som begravningsbyråerna erbjuder”.

Men konkurrens finns ju överallt, det finns väl inte någon bransch utan att det finns konkurrenter, men är man bra och kundvänlig och dessutom håller en skälig prisnivå, då har man ju ingenting att oroa sig för, då kommer ju kunderna tillbaka och det vet vi ju alla att nöjda kunder är den bästa reklamen. Den service som Tony Ring hänvisar till hos begravningsbyråerna, den tar de ju också väldigt, väldigt bra betalt för.

Vår familj har erfarenhet av en begravningsbyrå, och den arrogans och nonchalans vi upplevde ska ingen behöva bli bemött med, och känslan allteftersom tiden gick var att de skulle få in så mycket pengar som möjligt. Många märkliga och icke acceptabla saker hände, också, vi fick bland annat en annan död persons bouppteckning hemskickad till oss, adresserat med vårt namn på kuvertet, det var fruktansvärt.

Det behövs alternativ, när någon avlider så måste det finnas hjälp att få med begravning som kommunen ska kunna hjälpa till med och hjälp från banken, med vilka tjänster de hjälper till med för det vet inte allla människor i dag. Detta borde vara en tjänst samt information som Karlskoga kommun skulle tillhandahålla Karlskogas innevånare, krångligare än så är det inte.

 

Konkurrens behövs

Jättebra, ordna ett samarbete med banken som ju gör arvsskifte gratis samt bouppteckning och så vidare. Det är viktigt för människor i sorg att få veta att det finns andra alternativ än begravningsbyrån som ju tar en oansenlig summa pengar för sina tjänster.

”Det kan hos vissa näringsidkare ses som konkurrens från kommunen, säger Tony Ring (M) med hänvisning till den service som begravningsbyråerna erbjuder”.

Men konkurrens finns ju överallt, det finns väl inte någon bransch utan att det finns konkurrenter, men är man bra och kundvänlig och dessutom håller en skälig prisnivå, då har man ju ingenting att oroa sig för, då kommer ju kunderna tillbaka och det vet vi ju alla att nöjda kunder är den bästa reklamen. Den service som Tony Ring hänvisar till hos begravningsbyråerna, den tar de ju också väldigt, väldigt bra betalt för.

Vår familj har erfarenhet av en begravningsbyrå, och den arrogans och nonchalans vi upplevde ska ingen behöva bli bemött med, och känslan allteftersom tiden gick var att de skulle få in så mycket pengar som möjligt. Många märkliga och icke acceptabla saker hände, också, vi fick bland annat en annan död persons bouppteckning hemskickad till oss, adresserat med vårt namn på kuvertet, det var fruktansvärt.

Det behövs alternativ, när någon avlider så måste det finnas hjälp att få med begravning som kommunen ska kunna hjälpa till med och hjälp från banken, med vilka tjänster de hjälper till med för det vet inte allla människor i dag. Detta borde vara en tjänst samt information som Karlskoga kommun skulle tillhandahålla Karlskogas innevånare, krångligare än så är det inte.

 

Konkurrens behövs

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.