2015-10-08 06:00

2015-10-08 09:51

Har vi verkligen demokrati?

DEMOKRATI: Varför inget samarbete med SD?

Vi svenskar har länge varit stolta över vårt demokratiska system.

Det är inte mycket vi kan råda över, men vi får i alla fall peka ut vilket parti som bör styra oss. Statstelevisionen har nu två kanaler med var sin politiska kommentator. Det gör det enklare, och vi får väl så småningom officiella instruktioner om hur vi ska lägga vår röst.

Det har ofta märkts att svenska folket inte bör få rösta hur som helst. I Aktuellt nyligen blev styrningen genant tydlig under en debatt med ordföranden för IF Metall, som upprepade att (sd) inte är ett parti jämförbart med andra i Riksdagen. Partiet skulle brista i sin uppfattning av människors lika värde, inte minst på arbetsmarknaden. Enligt denna metalliserade uppfattning var inte (sd) värda att förhandla med, hur många röster de än fått i godkända val. Samtidigt som man spottar på (sd) godkänner man tydligen (v), som har sin beundran för Maos och Stalins människorätt i bagaget.

”Det är skam, det är fläck på Sveriges banér,

att medborgarrätt är att tänka som andra.”

Gunnar Bäckström

Det är inte mycket vi kan råda över, men vi får i alla fall peka ut vilket parti som bör styra oss. Statstelevisionen har nu två kanaler med var sin politiska kommentator. Det gör det enklare, och vi får väl så småningom officiella instruktioner om hur vi ska lägga vår röst.

Det har ofta märkts att svenska folket inte bör få rösta hur som helst. I Aktuellt nyligen blev styrningen genant tydlig under en debatt med ordföranden för IF Metall, som upprepade att (sd) inte är ett parti jämförbart med andra i Riksdagen. Partiet skulle brista i sin uppfattning av människors lika värde, inte minst på arbetsmarknaden. Enligt denna metalliserade uppfattning var inte (sd) värda att förhandla med, hur många röster de än fått i godkända val. Samtidigt som man spottar på (sd) godkänner man tydligen (v), som har sin beundran för Maos och Stalins människorätt i bagaget.

”Det är skam, det är fläck på Sveriges banér,

att medborgarrätt är att tänka som andra.”

Gunnar Bäckström

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.