2015-10-07 06:00

2015-10-07 06:00

Viktig verksamhet

KYRKAN: Ta inte bort ungdomsverksamheten i Österledskyrkan

Jag är en ungdom som ofta är i Österledskyrkan för att få stöd, hjälp och någon att prata med.

Jag har hängt där nere i ca 7 år och jobbar nu extra som ungdomsledare. Jag har i alla år hört att dom haft det lite jobbigt killarna som jobbar där med att deras chefer aldrig lyssnar på dom osv.

Nu har det till och med gått så långt att en av dessa UNDERBARA människor valt att sjukskriva sig för vederbörande kämpat nog. Karlskoga församling vill alltså ta bort våran älskade ungdomsverksamhet i Österledskyrkan.

När ombyggnaden skulle göras ville dom ta bort alla våra ungdomslokaler. Nu vill dom ta bort det viktigaste och finaste vi har, våran eld. Ledningen vill alltså att vi inte längre ska få ha några tända ljus eller ha en eld som välkomnar en när man kommer.

Om ni i Karlskoga församling, alla ni chefer som sitter där och bestämmer allt detta bara skulle kunna komma ner till Österledskyrkan, träffa mig och många fler ungdomar som dagligen hänger där för att ha ett ställe där man är sedd och accepterad för den man är. Då skulle ni kanske, kanske förstå hur viktig denna plats är för så många.

Ni hör ju till och med själva, en av fritidsledarna har alltså sjukskrivit sig för att vederbörande fått kämpa så för oss ungdomar att vederbörandes kropp gett upp. Hur mycket bryr man sig inte om jobbet då? Vet att dom suttit där på möten med just er och haft otaliga timmar med argument till varför denna verksamhet är så sjukt grym och ni vägrar bara att lyssna på det. Varför?

Jag är en ungdom med familj som är med i svenska kyrkan just för att stötta ungdomsverksamheten som bedrivs i Österledskyrkan. Om ni bara kunde förstå vad killarna där nere på riktigt har räddat mitt liv och gjort mig till den superbra människan jag är idag! Nu får ni faktiskt ta och lyssna lite på alla ungdomar och speciellt på fritidsledarna. Vi vill inte bli av med någon av fritidsledarna för att dom inte orkar med era dumheter mer.

Den dagen dom slutar ska det vara för dom känner sig klara med sitt jobb och känner att det är dags för något annat. Jag blev så ledsen idag när jag fick höra detta och jag vet att många ungdomar är med mig på detta. Så snälla, kom ner på ett besök, ta en köpp och njut av den värmande elden och alla dessa eldsjälar som jobbar i Österledskyrkan. Uppmuntra deras arbete och var stolta över att ni har Sveriges bästa fritidsledare och ungdomsgård i erat namn istället för att försöka ta bort det.

Tack.

Elina K.T.F.B

Jag har hängt där nere i ca 7 år och jobbar nu extra som ungdomsledare. Jag har i alla år hört att dom haft det lite jobbigt killarna som jobbar där med att deras chefer aldrig lyssnar på dom osv.

Nu har det till och med gått så långt att en av dessa UNDERBARA människor valt att sjukskriva sig för vederbörande kämpat nog. Karlskoga församling vill alltså ta bort våran älskade ungdomsverksamhet i Österledskyrkan.

När ombyggnaden skulle göras ville dom ta bort alla våra ungdomslokaler. Nu vill dom ta bort det viktigaste och finaste vi har, våran eld. Ledningen vill alltså att vi inte längre ska få ha några tända ljus eller ha en eld som välkomnar en när man kommer.

Om ni i Karlskoga församling, alla ni chefer som sitter där och bestämmer allt detta bara skulle kunna komma ner till Österledskyrkan, träffa mig och många fler ungdomar som dagligen hänger där för att ha ett ställe där man är sedd och accepterad för den man är. Då skulle ni kanske, kanske förstå hur viktig denna plats är för så många.

Ni hör ju till och med själva, en av fritidsledarna har alltså sjukskrivit sig för att vederbörande fått kämpa så för oss ungdomar att vederbörandes kropp gett upp. Hur mycket bryr man sig inte om jobbet då? Vet att dom suttit där på möten med just er och haft otaliga timmar med argument till varför denna verksamhet är så sjukt grym och ni vägrar bara att lyssna på det. Varför?

Jag är en ungdom med familj som är med i svenska kyrkan just för att stötta ungdomsverksamheten som bedrivs i Österledskyrkan. Om ni bara kunde förstå vad killarna där nere på riktigt har räddat mitt liv och gjort mig till den superbra människan jag är idag! Nu får ni faktiskt ta och lyssna lite på alla ungdomar och speciellt på fritidsledarna. Vi vill inte bli av med någon av fritidsledarna för att dom inte orkar med era dumheter mer.

Den dagen dom slutar ska det vara för dom känner sig klara med sitt jobb och känner att det är dags för något annat. Jag blev så ledsen idag när jag fick höra detta och jag vet att många ungdomar är med mig på detta. Så snälla, kom ner på ett besök, ta en köpp och njut av den värmande elden och alla dessa eldsjälar som jobbar i Österledskyrkan. Uppmuntra deras arbete och var stolta över att ni har Sveriges bästa fritidsledare och ungdomsgård i erat namn istället för att försöka ta bort det.

Tack.

Elina K.T.F.B

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.