2015-09-29 06:00

2015-09-29 06:00

Något vi bör vara stolta över

ARCHER: Försvarsmakten ska försvara oss från ondskan

Det var med förundran som jag läste Björn Reimers krönika ”Välfärd och vapenskrammel” i lördagens Karlskoga Tidning, där han ifrågasätter den stolthet som de så kallade representanterna för BAE Systems Bofors känner när de visar upp företagets senaste produkt, den nya pjäsen Archer.

Denna pjäs är ett världsledande vapensystem som ligger i framkant i alla avseenden. Är det inte fantastiskt att ett numera medelstort företag på cirka 300 medarbetare i Teknikstaden Karlskoga kan utveckla och tillverka ett sådant högteknologiskt system 2015?Archer är avsedd för den svenska försvarsmakten.

De flesta är numera rörande överens om att försvarsmakten behöver ett tillskott av ny materiel, precis som den nya pjäsen från Karlskoga. Vi lever tyvärr i en osäker värld där ondska ibland måste bekämpas. Det yttersta instrumentet som vi i en demokrati då kan ta till för att freda oss mot denna ondska är just försvarsmakten. Detta måste väl till och med Björn Reimers hålla med om eller är det också ett hyckleri på högsta nivå? Jag tycker att Björn Reimers med sin krönika satt en ny lägsta nivå.

Avslutningsvis vill jag säga att jag känner de båda så kallade ”representanterna från BAE Systems Bofors” väl. De är förträffliga personer båda två som tillsammans med sina kollegor, med små resurser och pressande tidsramar, åstadkommit något stort som inte bara de, utan alla som bor i Karlskoga bör vara stolta över!

Max Florenius

Det var med förundran som jag läste Björn Reimers krönika ”Välfärd och vapenskrammel” i lördagens Karlskoga Tidning, där han ifrågasätter den stolthet som de så kallade representanterna för BAE Systems Bofors känner när de visar upp företagets senaste produkt, den nya pjäsen Archer.

Denna pjäs är ett världsledande vapensystem som ligger i framkant i alla avseenden. Är det inte fantastiskt att ett numera medelstort företag på cirka 300 medarbetare i Teknikstaden Karlskoga kan utveckla och tillverka ett sådant högteknologiskt system 2015?Archer är avsedd för den svenska försvarsmakten.

De flesta är numera rörande överens om att försvarsmakten behöver ett tillskott av ny materiel, precis som den nya pjäsen från Karlskoga. Vi lever tyvärr i en osäker värld där ondska ibland måste bekämpas. Det yttersta instrumentet som vi i en demokrati då kan ta till för att freda oss mot denna ondska är just försvarsmakten. Detta måste väl till och med Björn Reimers hålla med om eller är det också ett hyckleri på högsta nivå? Jag tycker att Björn Reimers med sin krönika satt en ny lägsta nivå.

Avslutningsvis vill jag säga att jag känner de båda så kallade ”representanterna från BAE Systems Bofors” väl. De är förträffliga personer båda två som tillsammans med sina kollegor, med små resurser och pressande tidsramar, åstadkommit något stort som inte bara de, utan alla som bor i Karlskoga bör vara stolta över!

Max Florenius

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.