2015-05-19 06:00

2015-05-19 06:00

Överdriven rasrisk

RÄVÅSKULLEN: Bra med något sevärt att tipsa om

Det är ju märkligt att parkförvaltningen är så rädd för rasrisk på Rävåskullen att de inte ens kan gallra lite från Rävåskanonen söderut så att man återigen kan få fram lite mer av utsikten över Möckeln och staden. Det blir ju ännu märkligare när man ser bilder från 40- och 50-talen när det knappt fanns några träd på området ifråga. Då fanns även dansrestaurangen Vidablick på området, och där kunde det skakas loss ordentligt utan att Rävåskullen rasade ner. Nu förstår vi att man inte kan ta ner träd hur som helst men en gallring skulle kunna göra underverk. Stadsträdgårdsmästare Veronica Holmén skriver att man kommer att tvätta av klottret eller måla om Rävåskanonen vilket vi tackar för, men kommer man inte också att snygga till på resten av platsen också? Kvar finns t.ex. bara rester av flaggstängernas fundament.

Nu bygger man om gatan framför Turistbyrån så att besökare lättare ska kunna stanna till där, men det vore väl bra om man även hade något sevärt att tipsa turister och besökare om. En uppsnyggad Rävåskulle till exempel - nästan mitt i stan.

 

 

Det är ju märkligt att parkförvaltningen är så rädd för rasrisk på Rävåskullen att de inte ens kan gallra lite från Rävåskanonen söderut så att man återigen kan få fram lite mer av utsikten över Möckeln och staden. Det blir ju ännu märkligare när man ser bilder från 40- och 50-talen när det knappt fanns några träd på området ifråga. Då fanns även dansrestaurangen Vidablick på området, och där kunde det skakas loss ordentligt utan att Rävåskullen rasade ner. Nu förstår vi att man inte kan ta ner träd hur som helst men en gallring skulle kunna göra underverk. Stadsträdgårdsmästare Veronica Holmén skriver att man kommer att tvätta av klottret eller måla om Rävåskanonen vilket vi tackar för, men kommer man inte också att snygga till på resten av platsen också? Kvar finns t.ex. bara rester av flaggstängernas fundament.

Nu bygger man om gatan framför Turistbyrån så att besökare lättare ska kunna stanna till där, men det vore väl bra om man även hade något sevärt att tipsa turister och besökare om. En uppsnyggad Rävåskulle till exempel - nästan mitt i stan.

 

 

  • De gamla karlskogingarna Bengt Aldén Rikard Erixon Bo Storm Bengt Johansson

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.