2015-05-07 06:00

2015-05-07 10:40

Det behövs fler tränare

FOTBOLL: Svårt med olika kunskapsnivåer

Fotboll

I torsdagens KT skriver Ida Thunberg en krönika med rubriken ”Gör om och gör rätt!”. Krönikan gäller ett hett ämne som för närvarande diskuteras och debatteras på Facebook och som rör upp heta känslor. Extra heta känslor rörs upp hos debattdeltagare som inte har hela bakgrunden klar för sig och som inte heller verkar så intresserade av vad som faktiskt har hänt. Tyvärr hänger Ida Thunberg på det tåget eftersom större delen av krönikan verkar vara hämtad just från Facebook. Det här upplever jag som dålig journalistik. På Facebook hängs en tränare ut som framgångshungrig och elitinriktad eftersom en nybörjare rekommenderats att söka sig till en grupp på samma kunskapsnivå. Att skriva en krönika om en Facebook-debatt tyder på idétorka tycker jag. Jag är fd ungdomstränare i föreningen, har själv en son i det aktuella laget och hjälper numera till som målvaktstränare. De flesta grabbarna i laget har spelat fotboll i föreningen sedan 5-års ålder och har således ca 7 års försprång jämfört med en 12 åring som börjar spela fotboll nu.

Att leda ett lag med spelare på så vitt skilda kunskapsnivåer är inte lätt men inte omöjligt om antalet tränare är tillräckligt stort. Laget måste i så fall delas upp i olika träningsgrupper beroende på kompetens och om det ska fungera så måste man ha många tränare som hjälper till och det här är grundproblemet. Fler tränare behövs. Den uthängde tränaren och klubben förtjänar inte det ogrundade skitsnacket som dåligt insatta personer skriver på Facebook. Han lägger ner en väldig massa tid på fotbollen i föreningen och har gjort så i många år. Någon av de som sågar honom vid fotknölarna på Fejan kanske kan hjälpa till som tränare i det här laget nu när de fått lite information om bakgrunden? Ida Thunberg kanske är intresserad?

Göran

I torsdagens KT skriver Ida Thunberg en krönika med rubriken ”Gör om och gör rätt!”. Krönikan gäller ett hett ämne som för närvarande diskuteras och debatteras på Facebook och som rör upp heta känslor. Extra heta känslor rörs upp hos debattdeltagare som inte har hela bakgrunden klar för sig och som inte heller verkar så intresserade av vad som faktiskt har hänt. Tyvärr hänger Ida Thunberg på det tåget eftersom större delen av krönikan verkar vara hämtad just från Facebook. Det här upplever jag som dålig journalistik. På Facebook hängs en tränare ut som framgångshungrig och elitinriktad eftersom en nybörjare rekommenderats att söka sig till en grupp på samma kunskapsnivå. Att skriva en krönika om en Facebook-debatt tyder på idétorka tycker jag. Jag är fd ungdomstränare i föreningen, har själv en son i det aktuella laget och hjälper numera till som målvaktstränare. De flesta grabbarna i laget har spelat fotboll i föreningen sedan 5-års ålder och har således ca 7 års försprång jämfört med en 12 åring som börjar spela fotboll nu.

Att leda ett lag med spelare på så vitt skilda kunskapsnivåer är inte lätt men inte omöjligt om antalet tränare är tillräckligt stort. Laget måste i så fall delas upp i olika träningsgrupper beroende på kompetens och om det ska fungera så måste man ha många tränare som hjälper till och det här är grundproblemet. Fler tränare behövs. Den uthängde tränaren och klubben förtjänar inte det ogrundade skitsnacket som dåligt insatta personer skriver på Facebook. Han lägger ner en väldig massa tid på fotbollen i föreningen och har gjort så i många år. Någon av de som sågar honom vid fotknölarna på Fejan kanske kan hjälpa till som tränare i det här laget nu när de fått lite information om bakgrunden? Ida Thunberg kanske är intresserad?

Göran

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.