2015-03-30 06:00

2015-03-30 11:23

Dubbla budskap

SMÅBÅTSHAMN: Fel att satsa på Boforsudden

Vi var flera som skrev insändare om både Rävåskullens och småbåtshamnens nödvändiga upprustning och vi fick till slut ett trevligt svar att området kring Rävåskanonen ska iordningsställas i vår.

Småbåtshamnens uppsnyggning skulle dröja lite längre. Nu kunde man läsa i lokalpressen att det blir ett nej till småbåtshamnen i Aggerudsviken. Om det nu var ett nej till en helt ny hamn eller till den nuvarande var lite svårt att utläsa av artikeln. Det är den gamla som fortfarande duger bra men som man nu på senare år tyvärr inte kostat på något underhåll. Det skulle dock med ett minimum av kostnader för nya plankor och justering av befintliga pollare fortfarande utgöra en central plats för småbåtsfolket och en trevlig blickpunkt vid promenader.

Nej, nu ska man satsa på den fula och ödsliga Boforsudden som är full av jord och grustippar. Hur lång och hur hög den pir som i så fall ska byggas för att stå emot för vinden återstår att se. Med tanke på hur utsatt det ödsliga läget skulle bli kommer det också att utgöra en lockelse för tjuvar och förstörelse. De som vi känner kommer aldrig att ha en sin båt förankrad där. Nej spara de pengarna och rusta istället upp den nuvarande småbåtshamnen som dessutom har ett naturligt läge intill annat friluftsliv. Projektet Boforsudden, den utgiften är lika dum och bortkastad som planerna på det s.k. Centrumstråket som skulle förbinda centrum med Skolgärdet. Ingen har ännu gått där!

Flanörerna igen

Småbåtshamnens uppsnyggning skulle dröja lite längre. Nu kunde man läsa i lokalpressen att det blir ett nej till småbåtshamnen i Aggerudsviken. Om det nu var ett nej till en helt ny hamn eller till den nuvarande var lite svårt att utläsa av artikeln. Det är den gamla som fortfarande duger bra men som man nu på senare år tyvärr inte kostat på något underhåll. Det skulle dock med ett minimum av kostnader för nya plankor och justering av befintliga pollare fortfarande utgöra en central plats för småbåtsfolket och en trevlig blickpunkt vid promenader.

Nej, nu ska man satsa på den fula och ödsliga Boforsudden som är full av jord och grustippar. Hur lång och hur hög den pir som i så fall ska byggas för att stå emot för vinden återstår att se. Med tanke på hur utsatt det ödsliga läget skulle bli kommer det också att utgöra en lockelse för tjuvar och förstörelse. De som vi känner kommer aldrig att ha en sin båt förankrad där. Nej spara de pengarna och rusta istället upp den nuvarande småbåtshamnen som dessutom har ett naturligt läge intill annat friluftsliv. Projektet Boforsudden, den utgiften är lika dum och bortkastad som planerna på det s.k. Centrumstråket som skulle förbinda centrum med Skolgärdet. Ingen har ännu gått där!

Flanörerna igen

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.