2015-03-27 06:00

2015-03-27 09:00

Vi lever på 2000-talet

KYRKOGÅRD: Svar till insändare om Östra kyrkogården

Insändaren vill veta vad som händer och sker på Östra kyrkogården. Som mamma/bröder till bortryckta Ronny blir vi både arga och ledsna när vi läser dennes insändare... En fråga vi ställer är: Vet du om att vi lever på 2000-talet??

För oss som kände Ronny var färgvalet självklart. Ronny var en färgglad kille och ”knallrosa” var hans favoritfärg. Vore de inte så smärtsamt för oss skulle vi kunnat visa bild på hur färgglad hans begravningsklädsel var....Insändaren hänvisar till regler som skulle ha gällt den aktuella tidpunkten för våran urnsättning.Har insändaren läst reglementet?? I reglerna den aktuella tiden finns inget skrivet ang färg, form, m.m. MEN i mitten på September 2014 dyker denna mening upp i ett likvärdigt reglemente upp: PÅ DESSA GRAVAR ÄR DET TÄNKT ATT DE SKA VARA NATURSTEN.... TÄNKT!!!! inte SKA.

Gällande övriga frågor som insändaren ställer sig är vad som ska finnas på gravarna?? Är det nån som ställt sig frågan MIN GRAVGRANNE kanske inte gillar påskliljor/ljung?? JAG gillar inte röda rosor MEN bara för de kommer inte jag att gnälla om insändarskribenten ställer en vas röda snittrosor på sin grav.

Men om nu insändarskribenten vill att vi ska flytta på graven kan jag bara upplysa om att jag själv föreslog det till kyrkorådet men det får man INTE göra enligt gällande lag. Vill att insändarskribenten tar sig en titt på övriga stenar, dom som legat där i ett par år redan... Kommer du klaga på deras stenar, former eller färger?? Din insändare tog hårt, hoppas du är nöjd.

Mamma/bröder till avlidna Ronny Lillen Johansson

För oss som kände Ronny var färgvalet självklart. Ronny var en färgglad kille och ”knallrosa” var hans favoritfärg. Vore de inte så smärtsamt för oss skulle vi kunnat visa bild på hur färgglad hans begravningsklädsel var....Insändaren hänvisar till regler som skulle ha gällt den aktuella tidpunkten för våran urnsättning.Har insändaren läst reglementet?? I reglerna den aktuella tiden finns inget skrivet ang färg, form, m.m. MEN i mitten på September 2014 dyker denna mening upp i ett likvärdigt reglemente upp: PÅ DESSA GRAVAR ÄR DET TÄNKT ATT DE SKA VARA NATURSTEN.... TÄNKT!!!! inte SKA.

Gällande övriga frågor som insändaren ställer sig är vad som ska finnas på gravarna?? Är det nån som ställt sig frågan MIN GRAVGRANNE kanske inte gillar påskliljor/ljung?? JAG gillar inte röda rosor MEN bara för de kommer inte jag att gnälla om insändarskribenten ställer en vas röda snittrosor på sin grav.

Men om nu insändarskribenten vill att vi ska flytta på graven kan jag bara upplysa om att jag själv föreslog det till kyrkorådet men det får man INTE göra enligt gällande lag. Vill att insändarskribenten tar sig en titt på övriga stenar, dom som legat där i ett par år redan... Kommer du klaga på deras stenar, former eller färger?? Din insändare tog hårt, hoppas du är nöjd.

Mamma/bröder till avlidna Ronny Lillen Johansson

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.