2015-03-26 06:00

2015-03-26 10:04

Satsa på färdtjänsten

FÄRDTJÄNST: Hög tid att våra politiker börjar ta sitt ansvar

Vid resa med Riksfärdtjänst till Linköping kom den beställda taxin från Örebro cirka en kvart försenad, detta kan accepteras. Från vår bostad körde sen taxin till Kyrkotorp, som efter en del letande hittade den rätta adressen och två personer som beställt sjuktransport till Brickegårdens vårdcentral. Hustrun nekades att få plats i bilen då chauffören meddelade att han bara fick ta tre passagerare. Efter en del diskussioner klämde hustrun in sig i baksätet. Från Brickegården gick sen resan till Karlskoga lasarett för att hämta en patient som skulle till Laxå. Vid huvudentrén fanns ingen resande varpå chauffören åkte till akuten. Ingen där heller. Åkte till huvudentrén där en dam klev på. Väl framme i Laxå fortsatte resan 1.1 mil utanför Laxå och sen åter (2.2 mil).

Till Linköping anlände vi 1.5 timme senare än normalt. Nu är hög tid att våra politiker börjar ta sitt ansvar. Skippa visionerna om torget. Lägg all färdtjänst i Karlskoga, satsa på Rävåsskolan, skolskjutsar med mera.

Bara ett exempel

Vid resa med Riksfärdtjänst till Linköping kom den beställda taxin från Örebro cirka en kvart försenad, detta kan accepteras. Från vår bostad körde sen taxin till Kyrkotorp, som efter en del letande hittade den rätta adressen och två personer som beställt sjuktransport till Brickegårdens vårdcentral. Hustrun nekades att få plats i bilen då chauffören meddelade att han bara fick ta tre passagerare. Efter en del diskussioner klämde hustrun in sig i baksätet. Från Brickegården gick sen resan till Karlskoga lasarett för att hämta en patient som skulle till Laxå. Vid huvudentrén fanns ingen resande varpå chauffören åkte till akuten. Ingen där heller. Åkte till huvudentrén där en dam klev på. Väl framme i Laxå fortsatte resan 1.1 mil utanför Laxå och sen åter (2.2 mil).

Till Linköping anlände vi 1.5 timme senare än normalt. Nu är hög tid att våra politiker börjar ta sitt ansvar. Skippa visionerna om torget. Lägg all färdtjänst i Karlskoga, satsa på Rävåsskolan, skolskjutsar med mera.

Bara ett exempel

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.