2015-03-25 06:00

2015-03-25 13:42

Tjejerna hoppas på mer istid

DAMHOCKEY: Planer på damlag i div2

Hockey

BIK ungdom behöver mer istider och jag hoppas att kommunen nu genomför planerna tillsammans med BIK, så att förutsättningarna för fler istider under en längre tid av året uppnås, om planerna att bygga en hall över uterinken fullföljs. Med ett elitlag i hockey och ett hockeygymnasium med juniorelitlag så kan det inte vara lätt att få ihop isschema med tider till allmänhet och alla lag i Bik ungdom. Jag vet flera lag som hyr in sig både i Nora, Filipstad och Kristinehamn för att få nog med istid innan uterinken kommer i gång, sen när den kommer i gång så kan ju vädret ställa till det.

Om man jämför Karlskoga med liknande orter men med mindre hockeyaktivitet så är det vanligt att man har tillgång till mer is yta än Karlskoga. Tex Mariestad med ca 23000 invånare har till gång till 2 hallar och det finns många fler exempel. BIK ungdom har i år hjälpt till att starta upp en tjejverksamhet och vi har idag ca 30st tjejer som är aktiva och som har kommit igång riktigt bra. Vi har tack vare tjejhockeyprojektet som pågår i Värmland redan kommit i gång och spelat matcher och planerna till nästa år är att få igång serieverksamhet i Värmland där BIK planerar att vara med. Både med lag i flickserien och tjejserien. Med en istid per vecka och två när uterinken varit i gång skulle vi bli glada om förutsättningarna kunde bli bättre så att vi får fler istider. Det skulle också (om man vill) ges möjligheter att starta konståkning om det finns ungdomar som vill ägna sig åt det.

Det finns dessutom har långt gångna planer på att starta ett damlag i div 2 till nästa säsong med hjälp av några andra klubbar i östra Värmland och jag hoppas att det blir i BIK Karlskogas färger.

 

Per-Olof Södergren

lagledare för BIK ungdoms tjejer.

BIK ungdom behöver mer istider och jag hoppas att kommunen nu genomför planerna tillsammans med BIK, så att förutsättningarna för fler istider under en längre tid av året uppnås, om planerna att bygga en hall över uterinken fullföljs. Med ett elitlag i hockey och ett hockeygymnasium med juniorelitlag så kan det inte vara lätt att få ihop isschema med tider till allmänhet och alla lag i Bik ungdom. Jag vet flera lag som hyr in sig både i Nora, Filipstad och Kristinehamn för att få nog med istid innan uterinken kommer i gång, sen när den kommer i gång så kan ju vädret ställa till det.

Om man jämför Karlskoga med liknande orter men med mindre hockeyaktivitet så är det vanligt att man har tillgång till mer is yta än Karlskoga. Tex Mariestad med ca 23000 invånare har till gång till 2 hallar och det finns många fler exempel. BIK ungdom har i år hjälpt till att starta upp en tjejverksamhet och vi har idag ca 30st tjejer som är aktiva och som har kommit igång riktigt bra. Vi har tack vare tjejhockeyprojektet som pågår i Värmland redan kommit i gång och spelat matcher och planerna till nästa år är att få igång serieverksamhet i Värmland där BIK planerar att vara med. Både med lag i flickserien och tjejserien. Med en istid per vecka och två när uterinken varit i gång skulle vi bli glada om förutsättningarna kunde bli bättre så att vi får fler istider. Det skulle också (om man vill) ges möjligheter att starta konståkning om det finns ungdomar som vill ägna sig åt det.

Det finns dessutom har långt gångna planer på att starta ett damlag i div 2 till nästa säsong med hjälp av några andra klubbar i östra Värmland och jag hoppas att det blir i BIK Karlskogas färger.

 

Per-Olof Södergren

lagledare för BIK ungdoms tjejer.

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.