2015-03-25 06:00

2015-03-25 13:42

Östra kyrkogården 2.0

KYRKOGÅRD

Med anledning av förra årets debatt om nedskräpningen, regler som inte åtlyds med mera på Östra kyrkogården så skulle det nu när en ny säsong närmar sig vara intressant att höra vad Karlskoga Församling, Kyrkorådet och kyrkogårdschefen har kommit fram till under vintern.

* Kommer en uppstädning runt gravarna ske? Kommer reglerna som man godkänner när man köper en gravplats i rundlarna skickas ut till alla gravrättsinnehavare?

* Kommer man se till så reglerna följs? (Påsklilja på våren och ljung på hösten samt snittblommor). Nu finns det, hör och häpna, dom som till och med ställer ut mat (!!?) på gravarna, så dom som har gravplatser bredvid får sina gravstenar och gravplatser nedsmutsade av fåglar med mera.

* Kommer det i fortsättningen vid gravsättningen var helt okej att lägga dit egna målade stenar i grälla färger, randiga, prickiga och rutiga? (Regeln som tydligen gällde då den knallrosa stenen kom dit) eller ska det vara som det står i reglerna ”natursten”.

* Vad kommer att hända med den rosa stenen, bortplockning, ersättning av ny sten, gravflyttning till ett eget kvarter?

* När man nu håller på att planera ett nytt gravkvarter så kanske man kan plantera en hög granhäck framför och låta alla som vill ha cirkustema på sina gravar husera där bakom.

För dom som står i begrepp att köpa gravplats till någon bortgången släkting kan det vara bra att få svar på dessa frågor så man vet vad som kommer gälla i framtiden, så man inte köper grisen i säcken och helt plötsligt blir begravd på ett tivoliområde.

Gärna cirkus men inte på kyrkogården!

Med anledning av förra årets debatt om nedskräpningen, regler som inte åtlyds med mera på Östra kyrkogården så skulle det nu när en ny säsong närmar sig vara intressant att höra vad Karlskoga Församling, Kyrkorådet och kyrkogårdschefen har kommit fram till under vintern.

* Kommer en uppstädning runt gravarna ske? Kommer reglerna som man godkänner när man köper en gravplats i rundlarna skickas ut till alla gravrättsinnehavare?

* Kommer man se till så reglerna följs? (Påsklilja på våren och ljung på hösten samt snittblommor). Nu finns det, hör och häpna, dom som till och med ställer ut mat (!!?) på gravarna, så dom som har gravplatser bredvid får sina gravstenar och gravplatser nedsmutsade av fåglar med mera.

* Kommer det i fortsättningen vid gravsättningen var helt okej att lägga dit egna målade stenar i grälla färger, randiga, prickiga och rutiga? (Regeln som tydligen gällde då den knallrosa stenen kom dit) eller ska det vara som det står i reglerna ”natursten”.

* Vad kommer att hända med den rosa stenen, bortplockning, ersättning av ny sten, gravflyttning till ett eget kvarter?

* När man nu håller på att planera ett nytt gravkvarter så kanske man kan plantera en hög granhäck framför och låta alla som vill ha cirkustema på sina gravar husera där bakom.

För dom som står i begrepp att köpa gravplats till någon bortgången släkting kan det vara bra att få svar på dessa frågor så man vet vad som kommer gälla i framtiden, så man inte köper grisen i säcken och helt plötsligt blir begravd på ett tivoliområde.

Gärna cirkus men inte på kyrkogården!

  • Vill inte bli begravd på ett tivoliområde

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.