2015-03-20 06:00

2015-03-20 06:00

Tack för att du lyfter frågan

UTREDNING: Camping på Sandviksbadet

Camping

Vill rikta ett stort TACK till Bengt Eklund (KD) som kämpar på och lyfter frågan om Sandviksbadet och camping där. Ännu gladare blir jag när jag ser att Catarina Forsberg, chefredaktör på KT hänger på och tar upp ämnet i sin ledare. Självklart ska vi öppna campingen igen. Vi kan då erbjuda en fin camping och fånga upp gäster som annars bara passerar förbi. På så sätt höjer det värdet för Karlskoga och vi får möjlighet att visa upp hur fint vi har det! Det kan bli många campingnätter!

Lunedet i alla ära, men någon camping som fångar upp ”genomfarare” är det absolut inte. Långt utanför centrum, inga förbindelser in till stan om man väljer bort bilen och knappast möjligt att ens införskaffa en liter mjölk kvällstid, med mindre än en resa på fyra mil tur och retur. Nej låt Lunedet förbli ett friluftsområde i första hand.

Om inte kommunen vill driva campingen, så arrendera då ut den! Det finns säkert intressenter och absolut idag när campinglivet blomstrar som aldrig förr. Kanske en ekonomisk förening som Funkis har intresse då dom ju redan driver caféet. Känner framtidshopp och hejar på att även övriga politiker och kommunala tjänstemän förstår potentialen som Sandviksbadets camping kan erbjuda både campinggäster och Karlskoga.

För Karlskoga i framtiden/ Babbsan

 

Vill rikta ett stort TACK till Bengt Eklund (KD) som kämpar på och lyfter frågan om Sandviksbadet och camping där. Ännu gladare blir jag när jag ser att Catarina Forsberg, chefredaktör på KT hänger på och tar upp ämnet i sin ledare. Självklart ska vi öppna campingen igen. Vi kan då erbjuda en fin camping och fånga upp gäster som annars bara passerar förbi. På så sätt höjer det värdet för Karlskoga och vi får möjlighet att visa upp hur fint vi har det! Det kan bli många campingnätter!

Lunedet i alla ära, men någon camping som fångar upp ”genomfarare” är det absolut inte. Långt utanför centrum, inga förbindelser in till stan om man väljer bort bilen och knappast möjligt att ens införskaffa en liter mjölk kvällstid, med mindre än en resa på fyra mil tur och retur. Nej låt Lunedet förbli ett friluftsområde i första hand.

Om inte kommunen vill driva campingen, så arrendera då ut den! Det finns säkert intressenter och absolut idag när campinglivet blomstrar som aldrig förr. Kanske en ekonomisk förening som Funkis har intresse då dom ju redan driver caféet. Känner framtidshopp och hejar på att även övriga politiker och kommunala tjänstemän förstår potentialen som Sandviksbadets camping kan erbjuda både campinggäster och Karlskoga.

För Karlskoga i framtiden/ Babbsan

 

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.