2015-01-29 06:00

2015-01-29 06:00

Var finns rättvisan?

MJÖLKKRONAN

Då var det dags för 3 centerpartister att jämra sig över mjölkböndernas villkor. De tycker att vi konsumenter skall betala 1 krona mer per liter för att bönderna skall få det bättre och kunna fortsätta med sitt yrke. Varför skall vi bara satsa på den yrkeskåren då? Finns många andra som ej heller har det så fett. Ta till exempel yrkesfiskarna. Skall vi då inte också öka priset på inhemsk fisk för att de skall få det bättre? Finns någonting som heter rättvisa.

Vattendrickaren

Då var det dags för 3 centerpartister att jämra sig över mjölkböndernas villkor. De tycker att vi konsumenter skall betala 1 krona mer per liter för att bönderna skall få det bättre och kunna fortsätta med sitt yrke. Varför skall vi bara satsa på den yrkeskåren då? Finns många andra som ej heller har det så fett. Ta till exempel yrkesfiskarna. Skall vi då inte också öka priset på inhemsk fisk för att de skall få det bättre? Finns någonting som heter rättvisa.

Vattendrickaren

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.