2015-01-23 06:00

2015-01-23 06:00

Sanda vägarna ordentligt!

SNÖRÖJNING: Farligt att vänta för länge

snöröjning

Ja, som min rubrik säger så tycker jag att man måste sanda och salta på trottoarer, vägar och områden där människor går eller kör på med en gång när det börjar bli halt och inte vänta i flera dagar. Det är riktigt farligt. För redan igår (den 13/1-15) hamnade flera personer i Kumla på sjukhus för benbrott och liknande skador på grund av det hala underlaget. På radio har dem till och med varnat för det hala underlaget, att man inte ska gå ut om man inte måste.

Men man måste ju gå ut för att få frisk luft, ta sig till jobbet eller till skolan. Vi kan ju inte sitta inne hela dagarna bara för att det inte är saltat eller sandat. Vi kan inte ha det så här! Tänk vad som kan hända till exempel på en skolgård om det inte är sandat och saltat ordentligt, barnen skulle halka och skada sig och det får ju absolut inte hända. Så jag tycker att man ska sanda ordentligt för det är trotts allt billigare än sjukhusräkningarna man måste betala om man halkar och skadar sig.

Kajsa

Ja, som min rubrik säger så tycker jag att man måste sanda och salta på trottoarer, vägar och områden där människor går eller kör på med en gång när det börjar bli halt och inte vänta i flera dagar. Det är riktigt farligt. För redan igår (den 13/1-15) hamnade flera personer i Kumla på sjukhus för benbrott och liknande skador på grund av det hala underlaget. På radio har dem till och med varnat för det hala underlaget, att man inte ska gå ut om man inte måste.

Men man måste ju gå ut för att få frisk luft, ta sig till jobbet eller till skolan. Vi kan ju inte sitta inne hela dagarna bara för att det inte är saltat eller sandat. Vi kan inte ha det så här! Tänk vad som kan hända till exempel på en skolgård om det inte är sandat och saltat ordentligt, barnen skulle halka och skada sig och det får ju absolut inte hända. Så jag tycker att man ska sanda ordentligt för det är trotts allt billigare än sjukhusräkningarna man måste betala om man halkar och skadar sig.

Kajsa

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.