2015-01-23 06:00

2015-01-23 06:00

Ett fult Karlskoga?

KARLSKOGA: Håller med reportern från Aftonbladet

Håller faktiskt med reportern från Aftonbladet i stora delar när han utrycker sig om hur han känner för Karlskoga som besökare. Har själv bott här i över 40 år men rest runt i hela Sverige både i jobbet och på semestrar med husbil. Kära ortsbor och framför allt kommunens ansvariga... Karlskoga är absolut inte anpassad för att besöka som turist. Karlskoga är fult och ogästvänligt. Fula infarter från alla håll. Inget centrum. Torget är fult. Sandvikens gamla campingområde med bad ser ut som ett bortglömt paradis. Näsets badområde är som att stanna vid en badplats utefter en landsväg med rastplats som vägverket sköter.

Vi har möjligheterna att bli en stad som turister vill komma till... Då behövs det krafttag från dom styrande och ett antal år av investeringar. Tror att detta skulle löna sig om man förvaltar att vi har världens mest kända människa som bott här. Alfred Nobel. Man behöver flytta campingen från Lunedet till stan så det blir promenad avstånd till centrum. Bygga ut bad med hopptorn och annat som vuxna och barn kan roa sig med. Få till fina ställplatser för husbilar vid Näset. Den brygga som kallas för båthamn bör byggas om till just en båthamn med båtar och vattenfarkoster som kan hyras.

Se till att turister kan också utöva sporter i våra anläggningar. Detta bara för att nämna några exempel. Ett enkelt exempel på städer som får turister är Gränna utan att ha annat än godis att locka med. Det ligger vid vatten och det har man förvaltat på bästa sätt. Ett annat är t.ex. Sunne med Selma som dragplåster. Så tyvärr alla ni som tycker Karlskoga är fantastiskt. Jo det kanske är hyfsat bra att bo och verka i men inte ur en turist synvinkel. Sorry !

TristTurist.

Håller faktiskt med reportern från Aftonbladet i stora delar när han utrycker sig om hur han känner för Karlskoga som besökare. Har själv bott här i över 40 år men rest runt i hela Sverige både i jobbet och på semestrar med husbil. Kära ortsbor och framför allt kommunens ansvariga... Karlskoga är absolut inte anpassad för att besöka som turist. Karlskoga är fult och ogästvänligt. Fula infarter från alla håll. Inget centrum. Torget är fult. Sandvikens gamla campingområde med bad ser ut som ett bortglömt paradis. Näsets badområde är som att stanna vid en badplats utefter en landsväg med rastplats som vägverket sköter.

Vi har möjligheterna att bli en stad som turister vill komma till... Då behövs det krafttag från dom styrande och ett antal år av investeringar. Tror att detta skulle löna sig om man förvaltar att vi har världens mest kända människa som bott här. Alfred Nobel. Man behöver flytta campingen från Lunedet till stan så det blir promenad avstånd till centrum. Bygga ut bad med hopptorn och annat som vuxna och barn kan roa sig med. Få till fina ställplatser för husbilar vid Näset. Den brygga som kallas för båthamn bör byggas om till just en båthamn med båtar och vattenfarkoster som kan hyras.

Se till att turister kan också utöva sporter i våra anläggningar. Detta bara för att nämna några exempel. Ett enkelt exempel på städer som får turister är Gränna utan att ha annat än godis att locka med. Det ligger vid vatten och det har man förvaltat på bästa sätt. Ett annat är t.ex. Sunne med Selma som dragplåster. Så tyvärr alla ni som tycker Karlskoga är fantastiskt. Jo det kanske är hyfsat bra att bo och verka i men inte ur en turist synvinkel. Sorry !

TristTurist.

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.