2015-01-09 06:00

2015-01-20 22:40

Det räcker nu!

FYRVERKERIER

Tycker du det är OK att djuren flyr? Springer för sina liv, kissar och bajsar ner sig av skräck. Letar efter ett ställe som för stunden känns tryggt, flämtandes så hela den lilla kroppen rister till bristningsgränsen för att vid nästa smäll eller raketvissla försöka fly till nästa ställe o nästa o nästa. Tycker du det är OK att droga djur till nästan medvetslöshet ett dygn för att de annars mår så dåligt att de riskerar att i värsta fall dö/avlivas? Det tycker inte jag. Vad värre är: Så har väldigt många husdjur runt varje årsskifte. Så har väldigt många hästar/andra tamdjur runt varje årsskifte. Hur de vilda djuren har det runt nyår kan vi bara gissa. Det räcker nu.

Ewa

Tycker du det är OK att djuren flyr? Springer för sina liv, kissar och bajsar ner sig av skräck. Letar efter ett ställe som för stunden känns tryggt, flämtandes så hela den lilla kroppen rister till bristningsgränsen för att vid nästa smäll eller raketvissla försöka fly till nästa ställe o nästa o nästa. Tycker du det är OK att droga djur till nästan medvetslöshet ett dygn för att de annars mår så dåligt att de riskerar att i värsta fall dö/avlivas? Det tycker inte jag. Vad värre är: Så har väldigt många husdjur runt varje årsskifte. Så har väldigt många hästar/andra tamdjur runt varje årsskifte. Hur de vilda djuren har det runt nyår kan vi bara gissa. Det räcker nu.

Ewa

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.