2015-01-08 06:00

2015-01-20 22:46

Nyår och påsk är rena tortyren

FYRVERKERIER: God idé med restriktioner

nyårsfyrverkerier

Idag finns det många hundar och katter i centrala Karlskoga, och andra djur med så klart! Vi har nu lessnat på raketer och smällare på nyårsafton och vid påsk. Jag är tack och lov lyckligt lottad som har en hund som inte är rädd för smällare. Men man är ändå på sin vakt för en händelse kan räcka och hunden är rädd för livet. Det känns alltid olustigt att gå ut och rasta hunden runt nyår eller påsk! Så ska det inte behöva vara! Vi är många med mig och vi har fått nog! Vi har startat namninsamling och en facebook grupp där vi är många medlemmar och medlemmarantalet ökar konstant!

Jag minns en god vän till mig vars hund de fick avliva för ett antal år sedan då den aldrig blev sig lik igen efter en nårsafton, den kissade ner hela soffan och blev nervös och osäker för minsta smäll. Det är inte ok.

Jag lider med alla dessa djur! Både tama och vilda som far illa av detta! Karlstad kommun har infört en regel som säger att det är ok att skjuta reket och smällare under en timme på nyårsafton. Det fungerar mycket bra! Så nu är det upp till våra kommunvalda att införa nya traditioner som är anpassade så alla kommuninvånare skall kunna fira nyår och påsk utan att med skräck genomlida dessa helger!

Förslag för helt förbud eller restriktioner kring när skjutandet får äga rum är en god idé. Det är dessutom många unga som inte alls får hantera dessa produkter och som skadar sig i samband med fyrverkerier!

Djurägare och djurvän!

Idag finns det många hundar och katter i centrala Karlskoga, och andra djur med så klart! Vi har nu lessnat på raketer och smällare på nyårsafton och vid påsk. Jag är tack och lov lyckligt lottad som har en hund som inte är rädd för smällare. Men man är ändå på sin vakt för en händelse kan räcka och hunden är rädd för livet. Det känns alltid olustigt att gå ut och rasta hunden runt nyår eller påsk! Så ska det inte behöva vara! Vi är många med mig och vi har fått nog! Vi har startat namninsamling och en facebook grupp där vi är många medlemmar och medlemmarantalet ökar konstant!

Jag minns en god vän till mig vars hund de fick avliva för ett antal år sedan då den aldrig blev sig lik igen efter en nårsafton, den kissade ner hela soffan och blev nervös och osäker för minsta smäll. Det är inte ok.

Jag lider med alla dessa djur! Både tama och vilda som far illa av detta! Karlstad kommun har infört en regel som säger att det är ok att skjuta reket och smällare under en timme på nyårsafton. Det fungerar mycket bra! Så nu är det upp till våra kommunvalda att införa nya traditioner som är anpassade så alla kommuninvånare skall kunna fira nyår och påsk utan att med skräck genomlida dessa helger!

Förslag för helt förbud eller restriktioner kring när skjutandet får äga rum är en god idé. Det är dessutom många unga som inte alls får hantera dessa produkter och som skadar sig i samband med fyrverkerier!

Djurägare och djurvän!

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.