2015-01-05 06:00

2015-01-20 22:40

Hur tänkerhemtjänsten?

ÄLDREOMSORG

Hur tänker Karlskoga kommun och hemtjänsten när det gäller helgarbete i samband med helgdagar som inträffar varje år.

När de gamla har bestämda duschdagar i äldreomsorgen, till exempel en torsdag som min väninna har. Torsdag var det juldagen då var det helg, då får du ingen dusch, omsorgen utför ingen sådan hjälp då. Så kom nästa torsdag, nyårsdagen, och ingen dusch den helgdagen heller. Så väninnan får vänta tills vardagarna kommer, vad säger ni om det? 8 januari när torsdagen inträffar, vad jag ser i min kalender, det blir sammanlagt 15 dagar utan duschhjälp, det är en halv månad det! Är det omsorg? Det är bara sorgligt hur helgarbetet kan slås ut av bestämmelser i hemtjänsten. Har ni tänkt till eller vad då Karlskoga hemtjänst?

Gott Nytt duschår

Hur tänker Karlskoga kommun och hemtjänsten när det gäller helgarbete i samband med helgdagar som inträffar varje år.

När de gamla har bestämda duschdagar i äldreomsorgen, till exempel en torsdag som min väninna har. Torsdag var det juldagen då var det helg, då får du ingen dusch, omsorgen utför ingen sådan hjälp då. Så kom nästa torsdag, nyårsdagen, och ingen dusch den helgdagen heller. Så väninnan får vänta tills vardagarna kommer, vad säger ni om det? 8 januari när torsdagen inträffar, vad jag ser i min kalender, det blir sammanlagt 15 dagar utan duschhjälp, det är en halv månad det! Är det omsorg? Det är bara sorgligt hur helgarbetet kan slås ut av bestämmelser i hemtjänsten. Har ni tänkt till eller vad då Karlskoga hemtjänst?

Gott Nytt duschår

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.