2014-12-17 06:00

2015-01-20 22:44

Apropå nyfacisternas frammarsch

EXTRAVALET: Är det undergången som närmar sig?

Det är skrämmande det som händer i Mellanöstern, Europa och andra delar av världen, där ultraradikala grupper ger sig ut bara för att visa sitt hat och döda och förstöra. Det här är en företeelse som dyker upp då och då i världshistorien, det är då skrämmande att höra Sverigedemokraternas nuvarande talesperson tillika förre moderaten Mattias Karlsson citera Werner von Heidenstam tillika en av Hitlers främsta förespråkare. "Det är skönare att lyss till den sträng som brast än aldrig spänna en båge", i samma dikt står det även, "Det är bättre att hela vårt folk förgås och gårdar och städer ska brinna". Är det undergången som närmar sig igen med våld, död och förödelse eller är det dags att de demokratiska krafterna börjar samarbeta i Sverige.

Det är skrämmande det som händer i Mellanöstern, Europa och andra delar av världen, där ultraradikala grupper ger sig ut bara för att visa sitt hat och döda och förstöra. Det här är en företeelse som dyker upp då och då i världshistorien, det är då skrämmande att höra Sverigedemokraternas nuvarande talesperson tillika förre moderaten Mattias Karlsson citera Werner von Heidenstam tillika en av Hitlers främsta förespråkare. "Det är skönare att lyss till den sträng som brast än aldrig spänna en båge", i samma dikt står det även, "Det är bättre att hela vårt folk förgås och gårdar och städer ska brinna". Är det undergången som närmar sig igen med våld, död och förödelse eller är det dags att de demokratiska krafterna börjar samarbeta i Sverige.

  • Lind

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.