2018-10-11 17:12

2018-10-11 17:12

Skyddsombud begär svar från styrelse

ARBETSMILJÖ

Enligt uppgifter ska en anställd på en förening i Karlskoga dagligen utsatts för kränkningar.

Ett skyddsombud på föreningen har därför kontaktat ordförande för att ta reda på hur han ska gå vidare med frågan. När ordföranden av okänt skäl inte svarat på förfrågan har han i stället valt att vända sig till hela styrelsen. Enligt ombudet ska han återigen inte ha fått något svar. Nu vänder han sig i stället till Arbetsmiljöverket om hans begäran om att arbetsmiljöuppgiftsfördelning skapas. En arbetsgivare bör omgående besvara ett skyddsombuds begäran om åtgärder enligt arbetsmiljölagen.

Ett skyddsombud på föreningen har därför kontaktat ordförande för att ta reda på hur han ska gå vidare med frågan. När ordföranden av okänt skäl inte svarat på förfrågan har han i stället valt att vända sig till hela styrelsen. Enligt ombudet ska han återigen inte ha fått något svar. Nu vänder han sig i stället till Arbetsmiljöverket om hans begäran om att arbetsmiljöuppgiftsfördelning skapas. En arbetsgivare bör omgående besvara ett skyddsombuds begäran om åtgärder enligt arbetsmiljölagen.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.