2018-09-16 19:58

2018-09-16 19:58

Medicinsk revolution till USÖ

MEDICIN

En medicinsk revolution har kommit till Universitetssjukhuset i Örebro.

En så kallad O-arm är en maskin som gör det möjligt för en ortoped att genom avancerad teknik skruva in skruvar i ben med extrem precision. Tillämpningsområdet är framför allt avancerad ryggkirurgi och traumakirurgi, det vill säga skador och sår som uppkommit till följd av olyckor och våld. Frakturer i ryggen kan nu opereras med stabilisering med sådan precision att risken för skruvar som sitter fel är nästintill obefintlig.

En så kallad O-arm är en maskin som gör det möjligt för en ortoped att genom avancerad teknik skruva in skruvar i ben med extrem precision. Tillämpningsområdet är framför allt avancerad ryggkirurgi och traumakirurgi, det vill säga skador och sår som uppkommit till följd av olyckor och våld. Frakturer i ryggen kan nu opereras med stabilisering med sådan precision att risken för skruvar som sitter fel är nästintill obefintlig.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.