2018-09-14 20:47

2018-09-14 20:47

Middag på slottet

SVERIGE: Karlskoga-Degerfors folkhälsochef dinerade med kungaparet

Alfred Nobel, naturäventyr och folkhälsa lyftes fram från Örebro län då det var dags för Sverigemiddagen på Kungliga slottet.

På fredagen hölls årets Sverigemiddag på Kungliga slottet, där personer som gjort betydande insatser lokalt, regionalt eller nationellt var inbjudna. Bland dem fanns, som vi berättat, Ulrika Lundgren med maken Christer. Tillsammans med landshövding Maria Larsson och hennes man Gunnar fick Karlskogaparet bege sig till huvudstaden.

Ulrika Lundgren är chef för Karlskoga och Degerfors kommuners folkhälsoförvaltning, som genom åren fått flera utmärkelser för folkhälsoarbetet. Hon är också ordförande för Nobelmuseets vänner i Karlskoga.

Från länet hade kungaparet även bjudit Jessica och Klas Sannö, Ösjönäs aktivitets och äventyrscenter.

Även Yosef Mohamed, vd för företaget Transfer Galaxy, i Vivalla, Örebro var inbjuden men fick avstå och prioritera en företagshändelse.

Vi sökte Ulrika Lundgren för att få veta om hon ansåg maten vara lika god som i Karlskoga-Degerfors, men lyckades inte nå henne.

På fredagen hölls årets Sverigemiddag på Kungliga slottet, där personer som gjort betydande insatser lokalt, regionalt eller nationellt var inbjudna. Bland dem fanns, som vi berättat, Ulrika Lundgren med maken Christer. Tillsammans med landshövding Maria Larsson och hennes man Gunnar fick Karlskogaparet bege sig till huvudstaden.

Ulrika Lundgren är chef för Karlskoga och Degerfors kommuners folkhälsoförvaltning, som genom åren fått flera utmärkelser för folkhälsoarbetet. Hon är också ordförande för Nobelmuseets vänner i Karlskoga.

Från länet hade kungaparet även bjudit Jessica och Klas Sannö, Ösjönäs aktivitets och äventyrscenter.

Även Yosef Mohamed, vd för företaget Transfer Galaxy, i Vivalla, Örebro var inbjuden men fick avstå och prioritera en företagshändelse.

Vi sökte Ulrika Lundgren för att få veta om hon ansåg maten vara lika god som i Karlskoga-Degerfors, men lyckades inte nå henne.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.