2018-09-14 15:53

2018-09-14 15:53

Mer råstål producerades

NÄRINGSLIV

Den svenska råstålsproduktionen gick upp 14 procent i augusti jämfört med samma månad året innan.

Den svenska råstålsproduktionen gick upp 14 procent i augusti jämfört med samma månad året innan.

345 tusen ton råstål producerades i Sverige i augusti, vilket alltså är en kar ökning mot åren innan.

– Det är positivt att stålproduktionen har ökat i år. Den kraftiga ökningen under augustimånad beror dock delvis på hur stålverken lagt underhållsarbeten i år jämfört med förra året, säger Bo-Erik Pers, vd på Jernkontoret, som sedan 1747 är den svenska stålindustrins branschorganisation.

Hittills under 2018 har det producerats 3 244 tusen ton råstål i Sverige. Det innebär att den totala produktionen ökat med 2,4 procent jämfört med samma period 2017.

Den svenska råstålsproduktionen gick upp 14 procent i augusti jämfört med samma månad året innan.

345 tusen ton råstål producerades i Sverige i augusti, vilket alltså är en kar ökning mot åren innan.

– Det är positivt att stålproduktionen har ökat i år. Den kraftiga ökningen under augustimånad beror dock delvis på hur stålverken lagt underhållsarbeten i år jämfört med förra året, säger Bo-Erik Pers, vd på Jernkontoret, som sedan 1747 är den svenska stålindustrins branschorganisation.

Hittills under 2018 har det producerats 3 244 tusen ton råstål i Sverige. Det innebär att den totala produktionen ökat med 2,4 procent jämfört med samma period 2017.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.