2018-07-12 13:52

2018-07-12 22:38

Mordmisstänkt man fortfarande på rymmen

ÖREBRO LÄN: Stor insats i Finnerödja-trakten – polisen vädjar om tips från allmänheten

Den mordmisstänkte mannen som rymde från Kriminalvårdens transport i Laxå vid lunchtid under torsdagen var fortfarande på fri fot sent på kvällen.
Ett stort antal poliser söker efter honom med både hundpatruller och helikopter.

Mannen, som är häktad misstänkt för mord, rymde i samband med en paus under en fångtransport mellan en rättspsykiatrisk klinik i Göteborg och häktet Salberga i Sala. Rymningen skedde i höjd med Borasjön i Finnerödja utanför Laxå i Örebro län.

– Bilen stod stilla när det inträffade. Varför bilen hade stannat är fortfarande okänt för oss, säger Claes Nöjd, tillförordnad chef för nationella transportenheten på Kriminalvården till TT.

Enligt polisen ska mannen ha lämnat transporten barfota och med handbojor – mannen sprang in i skogen utan att personal lyckades komma i fatt honom. Det skall inte ha förekommit någon typ av våld i samband med händelsen och flera klienter ska enligt uppgifter ha befunnit sig i transporten samtidigt.

Det ska inte ha rört sig om någon form av fritagning och våld ska heller inte ha förekommit. Polisens sökområde efter mannen är två gånger två mil, enligt TT.

– Vi har ett stort antal polispatruller, hundar och helikopter som söker efter honom. Detta kan förstås innebära att han är mer eller mindre desperat, men det finns ingen information om att han är klassad som farlig sedan tidigare, säger Christina Hallin, presstalesperson vid polisens region Bergslagen, till TT.

Mannen var vid rymningen iklädd Kriminalvårdens kläder, en grå t-shirt och avklippta byxor. Han är ca 175 cm lång och har mörkt lockigt hår.

Polisen har ett stort antal resurser på plats och helikopter har sökt i området. Polisen vädjar om tips från allmänheten, om någon person ser mannen, ring Polisen på 114 14 eller 112.

Mannen, som är häktad misstänkt för mord, rymde i samband med en paus under en fångtransport mellan en rättspsykiatrisk klinik i Göteborg och häktet Salberga i Sala. Rymningen skedde i höjd med Borasjön i Finnerödja utanför Laxå i Örebro län.

– Bilen stod stilla när det inträffade. Varför bilen hade stannat är fortfarande okänt för oss, säger Claes Nöjd, tillförordnad chef för nationella transportenheten på Kriminalvården till TT.

Enligt polisen ska mannen ha lämnat transporten barfota och med handbojor – mannen sprang in i skogen utan att personal lyckades komma i fatt honom. Det skall inte ha förekommit någon typ av våld i samband med händelsen och flera klienter ska enligt uppgifter ha befunnit sig i transporten samtidigt.

Det ska inte ha rört sig om någon form av fritagning och våld ska heller inte ha förekommit. Polisens sökområde efter mannen är två gånger två mil, enligt TT.

– Vi har ett stort antal polispatruller, hundar och helikopter som söker efter honom. Detta kan förstås innebära att han är mer eller mindre desperat, men det finns ingen information om att han är klassad som farlig sedan tidigare, säger Christina Hallin, presstalesperson vid polisens region Bergslagen, till TT.

Mannen var vid rymningen iklädd Kriminalvårdens kläder, en grå t-shirt och avklippta byxor. Han är ca 175 cm lång och har mörkt lockigt hår.

Polisen har ett stort antal resurser på plats och helikopter har sökt i området. Polisen vädjar om tips från allmänheten, om någon person ser mannen, ring Polisen på 114 14 eller 112.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.