2018-07-12 11:36

2018-07-12 11:36

Granskar anmält städhot mot intagna

ANMÄLAN

Personal på Karlskogaanstalten ska ha hotat intagna med både indragen utevistelse och att inte få komma tillbaka till avdelningen om inte avföringen som kletats ned på en toalett städades bort. Detta skedde 17 maj.

”Under all kritik”, skriver en fånge om agerandet i en JO-anmälan.

Han skriver i anmälan att han upplyste personalen om avföringen på toaletten. Då samlade personalen ihop alla intagna för att få den skyldiga att erkänna. När ingen gjorde det så kom hoten från personalen.

”Till slut väljer en intagen som inte var skyldig att städa toaletten för att få komma upp på avdelningen och för att få slut på den dåliga stämningen som uppkom”.

Han skriver att hur personalen skött detta är under all kritik.

”Jag tycker det är helt fel att personalen med hot ska tvinga intagna att städa upp någon annans avföring”, skriver fången, som tillägger att de kom tillbaka till avdelningen ”betydligt senare” än vanligt efter händelsen, och att de då fick äta kall mat.

Nu inleder JO en utredning och kräver myndigheten på svar.

”Under all kritik”, skriver en fånge om agerandet i en JO-anmälan.

Han skriver i anmälan att han upplyste personalen om avföringen på toaletten. Då samlade personalen ihop alla intagna för att få den skyldiga att erkänna. När ingen gjorde det så kom hoten från personalen.

”Till slut väljer en intagen som inte var skyldig att städa toaletten för att få komma upp på avdelningen och för att få slut på den dåliga stämningen som uppkom”.

Han skriver att hur personalen skött detta är under all kritik.

”Jag tycker det är helt fel att personalen med hot ska tvinga intagna att städa upp någon annans avföring”, skriver fången, som tillägger att de kom tillbaka till avdelningen ”betydligt senare” än vanligt efter händelsen, och att de då fick äta kall mat.

Nu inleder JO en utredning och kräver myndigheten på svar.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.