2018-07-12 22:29

2018-07-12 22:29

Eldningsförbudet följs inte helt

ÖREBRO LÄN: Bergslagens räddningstjänst får många frågor kring förbudet

Trots rådande eldningsförbud har personer brutit mot förbudet och grillat ute i naturen i Örebro län de senaste veckorna. Bergslagens räddningstjänst uppger att de dagligen får många frågor kring förbudet.

Nerikes brandkår uppmanar allmänheten att respektera eldningsförbudet, som rått i länet sedan 3 juli på grund av torkan. Detta efter att flera personer trots förbudet har grillat och eldat i naturen. Det rapporterar Nerikes Allehanda under torsdagen.

Bergslagens räddningstjänst i Karlskoga och Degerfors får dagligen frågor om förbudet. Om det fortfarande gäller och vad det innebär.

– Många meddelar att de sett personer som eldat, eller frågar om förbudet, speciellt många turister och campinggäster. Vi åker inte ut och informerar de som eldar, det är polisens uppdrag. Jag upplever att förbudet inte följs helt och hållet, säger Kenneth Eriksson, styrkeledare.

Nerikes brandkår uppmanar allmänheten att respektera eldningsförbudet, som rått i länet sedan 3 juli på grund av torkan. Detta efter att flera personer trots förbudet har grillat och eldat i naturen. Det rapporterar Nerikes Allehanda under torsdagen.

Bergslagens räddningstjänst i Karlskoga och Degerfors får dagligen frågor om förbudet. Om det fortfarande gäller och vad det innebär.

– Många meddelar att de sett personer som eldat, eller frågar om förbudet, speciellt många turister och campinggäster. Vi åker inte ut och informerar de som eldar, det är polisens uppdrag. Jag upplever att förbudet inte följs helt och hållet, säger Kenneth Eriksson, styrkeledare.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.