2018-07-11 22:52

2018-07-11 22:52

John Lindberg trio drog publik

EVENEMANG: Andra Flotten-konserten för säsongen bjöd på rockabillyafton med bilar och musik

Amerikanska bilar, rockabilly och över tusen besökare – det blev en folklig tillställning när John Lindberg trio äntrade Flotten under onsdagskvällen.

– Nu växlar vi upp tempot, händerna i luften och dansa ni som vill, säger sångaren John Lindberg till de i alla fall över tusen besökarna som slagit sig ned längs strandlinjen vid gamla båthamnen i Karlskoga.

Publiken lydde order från dalatrions sångare: plötsligt sträcktes armar upp i luften, det började dansas i takt till låtar som bye bye love, I'm on fire och till fjolårets singel this is what you get.

När konserten inleddes höll sig publiken på gräsytan framför strandkanten. När konserten kom i gång och ett antal låtar spelats släppte i alla fall ett tiotal personer loss och började dansa och vada i vattnet framför den flytande scenen.

– Jag skulle vilja göra en undersökning, hur många har sett oss tidigare, frågade sångaren John Lindberg mellan två låtar och fick många uppräckta händer som svar.

Dalatrion är känd för att ha en stark fanskara och har hittills gett ut sju album – merparten av låtarna skriver de själva. Musiken är varierad mellan genre's som rockabilly, country och rock'n roll.

Anna Ternheim gästar nästa Flotten-konsert på onsdag.

– Nu växlar vi upp tempot, händerna i luften och dansa ni som vill, säger sångaren John Lindberg till de i alla fall över tusen besökarna som slagit sig ned längs strandlinjen vid gamla båthamnen i Karlskoga.

Publiken lydde order från dalatrions sångare: plötsligt sträcktes armar upp i luften, det började dansas i takt till låtar som bye bye love, I'm on fire och till fjolårets singel this is what you get.

När konserten inleddes höll sig publiken på gräsytan framför strandkanten. När konserten kom i gång och ett antal låtar spelats släppte i alla fall ett tiotal personer loss och började dansa och vada i vattnet framför den flytande scenen.

– Jag skulle vilja göra en undersökning, hur många har sett oss tidigare, frågade sångaren John Lindberg mellan två låtar och fick många uppräckta händer som svar.

Dalatrion är känd för att ha en stark fanskara och har hittills gett ut sju album – merparten av låtarna skriver de själva. Musiken är varierad mellan genre's som rockabilly, country och rock'n roll.

Anna Ternheim gästar nästa Flotten-konsert på onsdag.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.