2018-06-14 16:03

2018-06-14 16:03

Vill ha större ramar för köp och försäljning

SAMHÄLLE

Samhällsbyggnadsnämnden har ett tak för hur stora affärer man får besluta om utan att kommunfullmäktige måste godkänna det hela. I kommunens mark- och exploateringsärenden ligger gränsen på två miljoner kronor för att köpa eller sälja fastigheter.

Det händer allt oftare att man kommer över gränsen och måste få affären godkänd av kommunfullmäktige, vilket kan försena ärendena med flera månader och i värsta fall leda till att det inte blir någon affär alls.

Därför vill man nu att kommunfullmäktige höjer gränsen, från två miljoner kronor till tio.

– Det är i kommunens intresse att det här kan bedrivas på ett effektivt sätt, säger samhällsbyggnadsförvaltningens chef Eleonore Åkerlund.

Samhällsbyggnadsnämnden har ett tak för hur stora affärer man får besluta om utan att kommunfullmäktige måste godkänna det hela. I kommunens mark- och exploateringsärenden ligger gränsen på två miljoner kronor för att köpa eller sälja fastigheter.

Det händer allt oftare att man kommer över gränsen och måste få affären godkänd av kommunfullmäktige, vilket kan försena ärendena med flera månader och i värsta fall leda till att det inte blir någon affär alls.

Därför vill man nu att kommunfullmäktige höjer gränsen, från två miljoner kronor till tio.

– Det är i kommunens intresse att det här kan bedrivas på ett effektivt sätt, säger samhällsbyggnadsförvaltningens chef Eleonore Åkerlund.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.