2018-06-14 15:30

2018-06-14 15:30

Dyrt att röja snö

SAMHÄLLE

Fram till maj i år visar Samhällsbyggnadsnämnden ett minusresultat på drygt två miljoner kronor. Orsaken är vinterns snöröjning.

Räknar man bort snöröjningen från resultatet har nämnden istället ett överskott på nästan tre miljoner kronor. Anledningen till underskottet är att det var mer snö än vanligt och att det var dyrt att ta upp sanden, dels för att maskiner gått sönder, dels för att det var mer sand än vanligt.

Underskottet kan bli lättare att hantera eftersom man från och med i år kan man sprida ut snöröjningskostnaderna över sex år i stället för som tidigare tre år.

– I slutändan hoppas vi att det ska bli plus minus noll på hela sexårsperioden, säger samhällsbyggnadsförvaltningens chef Eleonore Åkerlund.

Räknar man bort snöröjningen från resultatet har nämnden istället ett överskott på nästan tre miljoner kronor. Anledningen till underskottet är att det var mer snö än vanligt och att det var dyrt att ta upp sanden, dels för att maskiner gått sönder, dels för att det var mer sand än vanligt.

Underskottet kan bli lättare att hantera eftersom man från och med i år kan man sprida ut snöröjningskostnaderna över sex år i stället för som tidigare tre år.

– I slutändan hoppas vi att det ska bli plus minus noll på hela sexårsperioden, säger samhällsbyggnadsförvaltningens chef Eleonore Åkerlund.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.