2018-06-14 16:08

2018-06-14 16:08

Ännu inget klart om Deldenäs

POLITIK: Återremiss i kommunstyrelsen

Än en gång återremitterades frågan om avstyckning av den fastighet i Deldenäs som Degerfors kommun äger och där Brokyrkan brukar ha ungdomsläger. Där fanns för många oklarheter.

Kommunstyrelsen valde att återremittera frågan om avstyckning av Deldenäs 1:16 då man fortfarande anser att där är för många oklarheter.

Arbetsutskottet hade föreslagit avstyckning där Brokyrkan ska får delen med lägergården som gåva, under förutsättning att de fortsätter hålla ungdomsläger, och där angränsade del skulle vara kommunal mark med båtiläggningsplats medan två andra delar skulle säljas. Dock skulle strandremsan undantas och bevaras i kommunal ägo på alla tomterna.

LIS-område

Men så visar det sig nu att området ingår i de så kallade LIS-områden, Landsbygdsutveckling i strandnära läge, som finns på förslag och diskussioner om hur man kunde rita om kartan vid avstyckning tog fart.

– Det fanns även frågetecken kring en tomt med hus på och det fanns förslag om att den också ska tillföras det som ska ges som gåva till Brokyrkan, fiskerättsfrågan är inte klar än heller, berättar kommunstyrelseordförande Peter Pedersen (V).

Återremiss

– Men vi kan inte sitta på mötet och ha en massa kartritning. Vi får börja om igen och då det inte är jättebråttom så valde vi att återremittera ärendet.

– Men den verksamhet Brokyrkan bedriver är inte i fara, så de behöver inte känna sig oroliga, säger Pedersen.

Kommunstyrelsen valde att återremittera frågan om avstyckning av Deldenäs 1:16 då man fortfarande anser att där är för många oklarheter.

Arbetsutskottet hade föreslagit avstyckning där Brokyrkan ska får delen med lägergården som gåva, under förutsättning att de fortsätter hålla ungdomsläger, och där angränsade del skulle vara kommunal mark med båtiläggningsplats medan två andra delar skulle säljas. Dock skulle strandremsan undantas och bevaras i kommunal ägo på alla tomterna.

LIS-område

Men så visar det sig nu att området ingår i de så kallade LIS-områden, Landsbygdsutveckling i strandnära läge, som finns på förslag och diskussioner om hur man kunde rita om kartan vid avstyckning tog fart.

– Det fanns även frågetecken kring en tomt med hus på och det fanns förslag om att den också ska tillföras det som ska ges som gåva till Brokyrkan, fiskerättsfrågan är inte klar än heller, berättar kommunstyrelseordförande Peter Pedersen (V).

Återremiss

– Men vi kan inte sitta på mötet och ha en massa kartritning. Vi får börja om igen och då det inte är jättebråttom så valde vi att återremittera ärendet.

– Men den verksamhet Brokyrkan bedriver är inte i fara, så de behöver inte känna sig oroliga, säger Pedersen.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.