2018-06-13 11:59

2018-06-13 11:59

Duktiga på att plocka skräp

MILJÖ

Sammanlagt 16 290 invånare i Örebro län deltog i årets upplaga av skräpplockningskampanjen, Vi Håller Rent. Av dem var 13 904 barn.

Över hela Sverige gav sig fler än 676 000 människor ut och plockade skräp. Det innebär att Håll Sverige Rents kampanj är Sveriges största miljöaktion mot nedskräpning.

Alla kommuner i länet deltog och Karlskoga hade 2 540 deltagare och Degerfors 405 deltagare.

Men skräpplockningen handlar inte om att städa, utan om att lära. Och i kampanjen genomförs insatser i hela landet för att plocka skräp och för att öka medvetenheten om nedskräpning. Inte minst för den dryga halv miljon barn som deltog i årets upplaga av kampanjen.

”Syftet med våra skräpplockningar är att skapa medvetenhet hos barn och unga vilket vi vet leder till ändrade attityder och beteenden. Lösningen på nedskräpningen är inte att städa, utan att vi slutar skräpa ner”, säger Johanna Ragnartz i ett pressmeddelande.

Över hela Sverige gav sig fler än 676 000 människor ut och plockade skräp. Det innebär att Håll Sverige Rents kampanj är Sveriges största miljöaktion mot nedskräpning.

Alla kommuner i länet deltog och Karlskoga hade 2 540 deltagare och Degerfors 405 deltagare.

Men skräpplockningen handlar inte om att städa, utan om att lära. Och i kampanjen genomförs insatser i hela landet för att plocka skräp och för att öka medvetenheten om nedskräpning. Inte minst för den dryga halv miljon barn som deltog i årets upplaga av kampanjen.

”Syftet med våra skräpplockningar är att skapa medvetenhet hos barn och unga vilket vi vet leder till ändrade attityder och beteenden. Lösningen på nedskräpningen är inte att städa, utan att vi slutar skräpa ner”, säger Johanna Ragnartz i ett pressmeddelande.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.