2018-06-13 16:54

2018-06-13 16:54

Biltema fick årets drake från Activa

NÄRINGSLIV: Visar uppskattning för initiativ till att ta emot arbetssökande

Under onsdagen delades årets Aktivadraken ut på Bofors hotell.
Priset gick i år till ett företag som jobbat mycket med att ta emot arbetssökande och få dem att utvecklas i sin roll – Biltema.

Activa arbetar för att människor med funktionsnedsättning ska finna en väg framåt i arbetslivet.

Activadraken är en utmärkelse som delats ut sedan 2003. Tanken är att uppmärksamma en arbetsgivare och arbetsplats som under året visat engagemang och tagit emot en medarbetare eller praktikant från Activa i sin verksamhet.

Företaget ska vara en förebild för andra när det gäller bemötande, omtanke och socialt ansvarstagande. I år gick priset till Biltema som under en längre tid tagit emot arbetskraft som gått genom Activa.

Motiveringen från juryn:

”Biltema har under flera år välkomnat personer från Activa. De har visat förståelse för varje persons svårigheter och behov av stöd. Biltema är flexibla i anpassningar av arbetstider, önskemål om nya arbetsuppgifter och möjlighet att få ta mer ansvar och växa i sin roll. Företagets positiva inställning till samverkan med Activa och vänliga bemötande gör Biltema till en värdig mottagare av Activadraken 2018.”

Activa arbetar för att människor med funktionsnedsättning ska finna en väg framåt i arbetslivet.

Activadraken är en utmärkelse som delats ut sedan 2003. Tanken är att uppmärksamma en arbetsgivare och arbetsplats som under året visat engagemang och tagit emot en medarbetare eller praktikant från Activa i sin verksamhet.

Företaget ska vara en förebild för andra när det gäller bemötande, omtanke och socialt ansvarstagande. I år gick priset till Biltema som under en längre tid tagit emot arbetskraft som gått genom Activa.

Motiveringen från juryn:

”Biltema har under flera år välkomnat personer från Activa. De har visat förståelse för varje persons svårigheter och behov av stöd. Biltema är flexibla i anpassningar av arbetstider, önskemål om nya arbetsuppgifter och möjlighet att få ta mer ansvar och växa i sin roll. Företagets positiva inställning till samverkan med Activa och vänliga bemötande gör Biltema till en värdig mottagare av Activadraken 2018.”

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.