2018-06-04 15:27

2018-06-04 15:27

Miljonorder till Saab

NÄRINGSLIV: Stor order av ammunition från norska försvaret

Saab har fått en order av Carl-Gustaf ammunition värd 110 miljoner svenska kronor från norska försvarsmaterielverket (FMA).

Ordern är en del i ett ramavtal som man undertecknat med norska förvarsmaterielverket 2017. Ramavtalet tillåter kunden att lägga order på olika ammunitionstyper under perioden 2017-2022. Ammunitionen kommer att användas av den norska försvarsmakten som för närvarande använder andra versioner av Carl-Gustaf.

– Detta är den andra ordern från den norska kunden sedan vi undertecknade kontraktet för ramavtalet, vilket är ett tydligt bevis på kundens förtroende för vår ammunition. Den norska försvarsmakten har använt Carl-Gustaf-systemet i många år och vi vet att de endast vill ha bästa möjliga ammunition för sina soldater. Och det är precis vad vi kommer att leverera till dem, säger Görgen Johansson, affärsområdeschef för Saab Dynamics i ett pressmeddelande.

Vapensystemet Car-Gustaf som har sålts till över 40 länder utvecklas fortlöpande med nya ammunitionstyper och förbättrade förmågor.

Ordern är en del i ett ramavtal som man undertecknat med norska förvarsmaterielverket 2017. Ramavtalet tillåter kunden att lägga order på olika ammunitionstyper under perioden 2017-2022. Ammunitionen kommer att användas av den norska försvarsmakten som för närvarande använder andra versioner av Carl-Gustaf.

– Detta är den andra ordern från den norska kunden sedan vi undertecknade kontraktet för ramavtalet, vilket är ett tydligt bevis på kundens förtroende för vår ammunition. Den norska försvarsmakten har använt Carl-Gustaf-systemet i många år och vi vet att de endast vill ha bästa möjliga ammunition för sina soldater. Och det är precis vad vi kommer att leverera till dem, säger Görgen Johansson, affärsområdeschef för Saab Dynamics i ett pressmeddelande.

Vapensystemet Car-Gustaf som har sålts till över 40 länder utvecklas fortlöpande med nya ammunitionstyper och förbättrade förmågor.

  • Helena Lundberg

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.