2018-05-18 13:43

2018-05-18 13:43

Föreslår stöd för åtta mandat

POLITIK: Nytt inlägg om insynsplatser

Kristdemokraterna och Centerpartiet i Degerfors lägger ett motförslag mot Vänsterpartiets förslag att förändra den politiska organisationen i kommunen.

I den gemensamma motionen föreslår de att varje parti maximalt får partistöd för åtta mandat – oavsett överskjutande mandat. De uttrycker att de givetvis vill att ersättningen för förlorad arbetsförtjänst och arvode för möten ska kvarstå.

– Om justeringarna i vårt förslag genomförs kommer det också täcka kostnaderna för nämndplatserna och insynsplatserna i kommunstyrelsen, samtidigt som vi också gör en besparning, säger Jan Johansson (KD) som skrivit motionen tillsammans med Birgitta Höijer (C).

Vill ha öppet

Johansson lyfter fram att de förordar en bred och öppen politisk organisation och berättar att han de genom förslaget även vill spara i den politiska toppen.

– Vi gillar inte majoritetens besparingsiver i förslaget om att ta bort insynsplatserna och att minska nämnderna i kommunen, säger han.

I den gemensamma motionen föreslår de att varje parti maximalt får partistöd för åtta mandat – oavsett överskjutande mandat. De uttrycker att de givetvis vill att ersättningen för förlorad arbetsförtjänst och arvode för möten ska kvarstå.

– Om justeringarna i vårt förslag genomförs kommer det också täcka kostnaderna för nämndplatserna och insynsplatserna i kommunstyrelsen, samtidigt som vi också gör en besparning, säger Jan Johansson (KD) som skrivit motionen tillsammans med Birgitta Höijer (C).

Vill ha öppet

Johansson lyfter fram att de förordar en bred och öppen politisk organisation och berättar att han de genom förslaget även vill spara i den politiska toppen.

– Vi gillar inte majoritetens besparingsiver i förslaget om att ta bort insynsplatserna och att minska nämnderna i kommunen, säger han.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.