2018-05-17 11:00

2018-05-17 13:51

Högsta domstolen tar inte upp dom

TINGSRÄTTEN

Karlskogabo har överklagat till Högsta domstolen angående en hastighetsöverträdelse.

En Karlskogabo i 70-årsåldern togs av polisen den 16 oktober 2017 på Noravägen i Karlskoga. Mannen körde bilen i 61 km/tim där den tillåtna hastigheten var 50 km/tim.

Mannen dömdes av Örebro tingsrätt till 2 400 kronor i böter. Mannen hävdar att han hade en GPS i sin bil. GPS:en varnade för att hastigheten gick över tillåtna 50 km/tim. Han körde då i ca 51 km/tim. Mannen överklagade domen till Hovrätten som meddelade att de inte ger något prövningstillstånd och att tingsrättens dom står fast. Mannen går vidare och överklagar till Högsta domstolen. Även Högsta domstolen nekar mannen prövningstillstånd.

En Karlskogabo i 70-årsåldern togs av polisen den 16 oktober 2017 på Noravägen i Karlskoga. Mannen körde bilen i 61 km/tim där den tillåtna hastigheten var 50 km/tim.

Mannen dömdes av Örebro tingsrätt till 2 400 kronor i böter. Mannen hävdar att han hade en GPS i sin bil. GPS:en varnade för att hastigheten gick över tillåtna 50 km/tim. Han körde då i ca 51 km/tim. Mannen överklagade domen till Hovrätten som meddelade att de inte ger något prövningstillstånd och att tingsrättens dom står fast. Mannen går vidare och överklagar till Högsta domstolen. Även Högsta domstolen nekar mannen prövningstillstånd.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.