2018-05-16 06:00

2018-05-16 06:00

Vill du jobba som polis?

POLISEN: Bjuder in till informationsträffar på polishuset i Karlskoga

Polisen i Örebro län bjuder in till informationsträffar där de berättar om polisyrket och polisutbildningen.
– Vi vill få in en stor mångfald, säger Kenneth Sundkvist på Karlskogapolisen.

Förr anordnade polisen lokala rekryteringsträffar där alla som ville bli polis var välkomna. Men nu var det några år sedan de hölls.

Nu har polisen i länet tagit tag i de lokala informationsträffarna igen. För polismyndigheterna i Sverige står inför en jätteutmaning.

– Det är en utmaning för hela polismyndigheten. Det har tagits fram en plan där man säger att vi ska öka med 10 000 anställda till år 2024. Då kräver det mycket rekrytering om vi ska klara av det och det handlar inte bara om poliser utan vi måste även få in civil personal.

Kenneth Sundkvist berättar att efter omorganisationen har Karlskoga lokalpolisområde tappat cirka tio anställda och en del kommer snart gå i pension.

Tjejer och killar

– Nu vill vi att alla som är intresserade av att bli polis ska komma hit. Vi vill få in en stor mångfald, både tjejer och killar och personer med utländsk härkomst. De som vill bli poliser har stora möjligheter att bli det eftersom det är sådan brist inom yrket.

En stor fördel är om man vill jobba med människor.

– Jag själv fyllde 44 år i tjänsten nyss och jag tycker det har varit ett kanonjobb.

Träffen kommer hållas den 22 maj och då kommer flera olika poliser finnas på plats.

– Områdespolisen Peter Bröms kommer finnas med och han kommer berätta om yrket. Vi har två aspiranter med oss som nyligen slutat sin utbildning. Och så det kommer finnas möjligheter att ställa frågor till oss, säger Kenneth Sundkvist.

Förr anordnade polisen lokala rekryteringsträffar där alla som ville bli polis var välkomna. Men nu var det några år sedan de hölls.

Nu har polisen i länet tagit tag i de lokala informationsträffarna igen. För polismyndigheterna i Sverige står inför en jätteutmaning.

– Det är en utmaning för hela polismyndigheten. Det har tagits fram en plan där man säger att vi ska öka med 10 000 anställda till år 2024. Då kräver det mycket rekrytering om vi ska klara av det och det handlar inte bara om poliser utan vi måste även få in civil personal.

Kenneth Sundkvist berättar att efter omorganisationen har Karlskoga lokalpolisområde tappat cirka tio anställda och en del kommer snart gå i pension.

Tjejer och killar

– Nu vill vi att alla som är intresserade av att bli polis ska komma hit. Vi vill få in en stor mångfald, både tjejer och killar och personer med utländsk härkomst. De som vill bli poliser har stora möjligheter att bli det eftersom det är sådan brist inom yrket.

En stor fördel är om man vill jobba med människor.

– Jag själv fyllde 44 år i tjänsten nyss och jag tycker det har varit ett kanonjobb.

Träffen kommer hållas den 22 maj och då kommer flera olika poliser finnas på plats.

– Områdespolisen Peter Bröms kommer finnas med och han kommer berätta om yrket. Vi har två aspiranter med oss som nyligen slutat sin utbildning. Och så det kommer finnas möjligheter att ställa frågor till oss, säger Kenneth Sundkvist.

  • Anders Persson

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.