2018-05-16 16:22

2018-05-16 16:22

Avslår motion om sim-undervisning

SKOLA

Kultur- och utbildningsnämnden föreslår fullmäktige att avslå motionen från C och KD om att möjliggöra simundervisning under höstlovet.

Nämndordförande Kim Bäckström (V) tycker intentionen är bra, men det finns inte pengar i budget till det.

Förvaltningschef Anna-Lena Sandell berättar att man har simundervisning i skolan, även i förskoleklass. Men på loven har inte skolan verksamhet och dessutom är det svårt att hitta lediga tider i badhuset då.

I nämnden diskuterade man också den sommarsimskola som brukar anordnas och som föräldrar själva får ansvara för om de vill att sina barn ska gå. C och L reserverade sig mot förslaget att avslå motionen.

Nämndordförande Kim Bäckström (V) tycker intentionen är bra, men det finns inte pengar i budget till det.

Förvaltningschef Anna-Lena Sandell berättar att man har simundervisning i skolan, även i förskoleklass. Men på loven har inte skolan verksamhet och dessutom är det svårt att hitta lediga tider i badhuset då.

I nämnden diskuterade man också den sommarsimskola som brukar anordnas och som föräldrar själva får ansvara för om de vill att sina barn ska gå. C och L reserverade sig mot förslaget att avslå motionen.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.