2018-04-16 06:00

2018-04-16 06:00

Nej till förslag om fri parkering

TRAFIK

Samhällsbyggnadsnämnden i Karlskoga har tagit ställning till ett medborgarförslag om att på prov införa fri bilparkering under 24 timmar i hela kommunen.

Man konstaterar att utredningar visar att fria parkeringsplatser ofta utnyttjas av boande och arbetstagare, vilket inte gynnar handel och besöksnäring. Därför säger man nej till förslaget.

Men nämnden är inte helt negativt inställd till fri parkering. Därför föreslår man att kommunstyrelsen ska ge nämnden i uppdrag att utreda konsekvenser av kort tidsbegränsad avgiftsfri parkering i centrum, samt eventuellt föreslå en modell för en sådan.

 

Man konstaterar att utredningar visar att fria parkeringsplatser ofta utnyttjas av boande och arbetstagare, vilket inte gynnar handel och besöksnäring. Därför säger man nej till förslaget.

Men nämnden är inte helt negativt inställd till fri parkering. Därför föreslår man att kommunstyrelsen ska ge nämnden i uppdrag att utreda konsekvenser av kort tidsbegränsad avgiftsfri parkering i centrum, samt eventuellt föreslå en modell för en sådan.

 

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.